Voorbeschouwing FC Groningen – sc Heerenveen (19-03-2023)

Het is een prachtige zondag in de eredivisie, met naast de Klassieker en FC Twente – AZ ook nog dit altijd fraaie affiche.

De Derby van het Noorden is voor zowel FC Groningen als sc Heerenveen belangrijk. FC Groningen is de nummer 17 van de ranglijst en vecht tegen degradatie. De punten zijn harder dan ooit nodig. In Groningen moeten ze serieus rekening gaan houden met degradatie.

Wil sc Heerenveen nog iets van het seizoen maken, dan moet er hoognodig gewonnen gaan worden. De Friezen staan tiende en dreigen de play-offs om Europees voetbal te gaan missen.

De resultaten zijn de laatste tijd niet goed. In 2023 werd er al zeven keer verloren, en dat is voor een ploeg als sc Heerenveen te veel.

De directe concurrenten staan nog in de buurt, maar als Heerenveen doorgaat met het verspelen van punten, is dat niet meer lang het geval. En dan dreigt het een kleurloos en verloren seizoen te worden.

De weg omhoog voor Groningen?

Ondanks dat FC Groningen de laatste twee wedstrijden heeft verloren, zal het vertrouwen uit die duels hebben gehaald. Zowel tegen Feyenoord als AZ werd met het kleinste verschil verloren.

FC Groningen was verre van kansloos, in beide wedstrijden. Trainer Dennis van der Ree kan hier wat perspectief uit halen, wat voor Groningen lang kwijt is geweest. Als FC Groningen zo blijft spelen als de laatste weken, zal het zich zeker nog kunnen redden.

De Derby van het Noorden is een wedstrijd die altijd op het scherpst van de snede worden gespeeld. Zondag waarschijnlijk helemaal. FC Groningen heeft zoals gezegd de punten hard nodig.

En sc Heerenveen zal willen opstaan na een reeks mindere wedstrijden. Wie zondag als favoriet aan de aftrap verschijnt? Eigenlijk geen van tweeën. En dat maakt van deze derby nu net een bijzonder interessante wedstrijd.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account