Voorbeschouwing FC Twente – AZ (19-03-2023)

Ook de afsluiter van de 26e speelronde mag er zijn. FC Twente – AZ is een duel tussen twee ploegen die een goed seizoen draaien.

AZ doet zelfs nog volop mee in de strijd om de landstitel. Dat gold lange tijd ook voor FC Twente, maar de Tukkers hebben de laatste maand te veel punten laten liggen.

Vorig weekend werd er eindelijk weer een keer gewonnen. Het kampioenschap is uit het zicht, maar de play-offs voor Europees voetbal zijn nagenoeg zeker. Rechtstreekse plaatsing behoort eveneens tot de mogelijkheden.

AZ zet hoger in. Dat moet ook wel. Als je met nog 9 wedstrijden te spelen op de derde plaats staat, moet je voor het kampioenschap gaan. Of AZ hier ook de kwaliteiten voor heeft, zal de komende weken moeten blijken.

Op papier zijn de namen minder dan bij Ajax en Feyenoord. Maar AZ staat niet voor niks derde. De ontmoeting in Enschede is dan ook een mooie test voor de mannen van Pascal Jansen.

Leuke wedstrijd

Alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd zijn aanwezig. Het belooft ook een spannend duel te worden, omdat het verschil tussen beide ploegen klein is. Twente krijgt wat minder doelpunten tegen en AZ scoort er iets meer, maar over de gehele linie is het close.

AZ heeft wat meer afwezigen, waaronder de langdurig geblesseerden Bruno Martins Indi en Dani de Wit. Twente mist door blessures Michal Sadilek en Wout Brama.

De wedstrijd wordt zondagavond om 20.00 uur gespeeld. AZ heeft zo iets meer tijd om bij te komen van de Conference League ontmoeting met Lazio. Het zal sowieso een zware wedstrijd worden voor AZ.

Iedereen heeft het lastig bij FC Twente. En met de ongetwijfeld pittige Europese wedstrijd tegen Lazio nog in de benen, mag je FC Twente opschrijven als favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account