Voorbeschouwing FC Twente – FC Emmen (06-01-2023)

De tweede seizoenshelft in de eredivisie wordt afgetrapt in Enschede, waar FC Twente nummer zestien FC Emmen ontvangt.

Twente staat zelf op de vijfde plaats en heeft een prima eerste seizoenshelft achter de rug. Sprankelend is het lang niet altijd, maar dat hoeft ook niet. De achterstand van Twente op koploper Feyenoord bedraagt slechts zes punten.

Het sterke punt van Twente is de defensie. In de eerste 14 competitiewedstrijden kregen de Tukkers slechts 9 doelpunten tegen, verreweg het minste aantal van alle eredivisieploegen. Emmen leek als hekkensluiter de winterstop in te gaan.

Omdat uit de laatste drie wedstrijden vijf punten werden behaald, steeg Emmen naar plek zestien. Met name de 3-3 tegen Ajax mocht er zijn.

In de winterstop werd er vrolijk verder gegaan met het behalen van goede resultaten. In oefenwedstrijden werden NEC (3-2) en FC Dordrecht (4-0) aan de kant gezet.

Aanhaken of afhaken

Eigenlijk geldt voor beide ploegen dat het vrijdag aanhaken of afhaken wordt. FC Twente mag geen puntverlies leiden om bij de bovenste teams in de buurt te blijven. Bovendien hijgen de nummers zes, zeven en acht in de nek van de ploeg van Ron Jans.

Voor FC Emmen komen er belangrijke weken aan. Twee of drie keer winnen zorgt ervoor dat er aansluiting met de middenmoot is. Maar als er verloren wordt, kan het zomaar een heel vervelend seizoen voor de Drenten worden.

Het is altijd de vraag hoe de teams de lange winterstop hebben verteerd. Daardoor is het een klein beetje koffiedik kijken wie de favoriet is om met de zege aan de haal te gaan. Puur op basis van de ranglijst is dat FC Twente. Maar FC Emmen speelde voor de winterstop zeker niet onaardig en is een ploeg die niet te onderschatten valt.

We noteren FC Twente als lichte favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account