Voorbeschouwing FC Twente – FC Utrecht (22-01-2023)

Ze weten het bij FC Twente zeker, ze zijn geen titelkandidaat. Toch doen de Tukkers het met hun vijfde plaats op 6 punten van koploper Feyenoord meer dan aardig.

Afgelopen weekend werd bijvoorbeeld nog een punt gepakt bij Ajax, hoewel dit dankzij het missen van de kansen en omdat Twente lang een man meer had als een nederlaag zal hebben aangevoeld.

Op dat vlak is het misschien terecht dat Twente geen kandidaat voor het kampioenschap is. De wedstrijd tegen FC Utrecht zal veel duidelijk gaan maken.

FC Utrecht kende een tumultueuze winterstop. Trainer Henk Fraser stapte op na een handgemeen op de training. Op het veld gaat het sindsdien op zich goed. Tegen Go Ahead Eagles en tegen Feyenoord werd gelijk gespeeld.

Geen verkeerde resultaten, maar ook niet briljant. FC Utrecht staat wel stevig in de subtop, hoewel de top 5 ver weg is. Op dat gebied moet er eigenlijk van FC Twente worden gewonnen.

De onneembare vesting

Om van FC Twente te winnen is dit seizoen een lastige klus. Slechts drie teams slaagden daarin. En het is quasi nog moeilijker om te scoren tegen de Tukkers. Iedere week gaat het over de defensie van FC Twente.

In 16 wedstrijden zijn er slechts 9 tegendoelpunten geïncasseerd. Als dit zo blijft, wordt Twente vanzelf een titelkandidaat. FC Utrecht speelt best leuk voetbal. Tegen FC Twente zal het zich zeker niet gaan verstoppen. Het belooft dan ook een open wedstrijd te worden.

Zoals gezegd wordt het voor FC Twente een test of het echt kan gaan meedoen om de bovenste plaatsen. En voor 'Utreg' is dit zowat de laatste kans om nog aanspraak te maken op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal.

Gezien het thuisvoordeel en de ijzersterke verdediging is FC Twente zondag favoriet om de drie punten in Enschede te houden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account