Voorbeschouwing FC Twente – Feyenoord (29-01-2023)

Aan toppers geen gebrek voor Feyenoord deze weken. Vorige week de Klassieker tegen Ajax, zondag uit naar Twente en een week later volgt de clash met PSV.

Het zijn cruciale weken. Als Feyenoord deze periode goed doorkomt, is het de voornaamste titelkandidaat. Ook voor Twente zijn het spannende weken. De Tukkers roepen steeds dat ze niet meestrijden voor het kampioenschap.

Als je naar de ranglijst kijkt, is er echter nog veel mogelijk. Weliswaar is de achterstand op Feyenoord na het 2-2 gelijkspel bij Utrecht opgelopen tot zes punten, als er zondag gewonnen wordt, ligt alles weer open.

FC Twente kreeg tegen FC Utrecht voor het eerst sinds lange tijd weer eens doelpunten tegen. De defensie is het sterkste punt van Twente. Maar ook Feyenoord slikt maar weinig tegendoelpunten.

Het scorend vermogen zou zondag wel eens de doorslag kunnen geven, en dat is bij Feyenoord net wat beter verzorgd.

Eindelijk weer een Twentse zege?

FC Twente heeft in eigen huis al meer dan 10 jaar niet gewonnen van Feyenoord. Overigens is er in die 10 jaar ook maar twee keer verloren, verder werd er gelijk gespeeld. Ook zondag zal het dicht bij elkaar zitten.

Feyenoord verkeert in een redelijke vorm, hoewel er na de winterstop al vier punten zijn verspild. Eigenlijk kunnen de Rotterdammers zich geen nieuwe uitglijder permitteren. Bovendien wordt bij een zege een concurrent (voorlopig) uitgeschakeld.

FC Twente zal er alles aan doen om de vervelende smaak van de 2-2 bij Utrecht weg te spoelen. In blessuretijd werd de winnende treffer afgekeurd, omdat Van Wolfswinkel 1,5 millimeter buitenspel stond. Twente zal wel gedoseerd aanvallen. Het is geen ploeg die dominant voetbal speelt, zeker niet tegen een topclub zoals Feyenoord.

Beide teams gaan waarschijnlijk behoudend beginnen. Het kan zondag alle kanten op in de topper tussen de nummers 5 en 1 van de ranglijst waardoor both teams to score de meest veilige optie lijkt.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account