Voorbeschouwing FC Twente – Go Ahead Eagles (06-11-2022)

Een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles is op papier te doen voor FC Twente. Alleen valt Go Ahead Eagles niet te onderschatten. De club uit Deventer staat op een keurige tiende plaats.

Dat hadden na vijf speelronden maar weinig mensen verwacht, spelers en staf van Go Ahead Eagles incluis. Go Ahead had toen welgeteld 0 punten. Wat volgde was een reeks van zeven duels waarin de Eagles ongeslagen bleven. Drie zeges en vier gelijke spelen, goed voor 13 punten.

FC Twente is ook lekker bezig. Een beetje onopvallend weten de Tukkers zich tussen de top te plaatsen. Twente heeft na de 3-0 zege op RKC Waalwijk 25 punten, slechts drie minder dan koploper Ajax. De Amsterdammers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

FC Twente krijgt weinig doelpunten tegen. Pas 7 keer moest doelman Lars Unnerstall vissen. Daarmee is de defensie van Twente de minst gepasseerde van de eredivisie.

Aartsrivalen

Tegenwoordig valt het wel mee, maar in de jaren ‘70 waren FC Twente en Go Ahead Eagles aartsrivalen. De wedstrijd tussen beide ploegen staat bekend als de Derby van het Oosten. De laatste jaren wint de derby weer aan aanzien.

Vorig jaar eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel, na een spectaculair slot. Go Ahead leek te gaan winnen, maar zag Twente in de slotfase een 0-2 achterstand goedmaken.

Gezien de vorm van beide ploegen ligt een open en spannende wedstrijd voor de hand. FC Twente is de favoriet. Niet alleen vanwege het thuisvoordeel, maar vooral vanwege de kwaliteit van de selectie. Een team dat weinig doelpunten tegen krijgt, is voor iedere tegenstander een lastige klip om te omzeilen.

Go Ahead Eagles heeft gevaarlijke aanvallers, in de vorm van de Scandinaviërs Isac Lidberg en Oliver Edvardsen.

Zondag om 14.30 uur is de start van een sfeervolle middag in Enschede.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account