Voorbeschouwing FC Twente – PSV (03-09-2022)

Het zijn drukke dagen voor FC Twente en PSV. Na de Europese kwalificatiewedstrijden, voor beide ploegen met een zure afloop, moest er woensdag nog voor de competitie worden gespeeld.

En drie dagen later is het weer zover. FC Twente uit is geen wedstrijd waar de topploegen naar uitkijken. Het mag dan misschien nog niet zo lopen zoals trainer Ron Jans het graag zou zien, een bezoek aan Enschede is gewoon lastig. Ook voor PSV.

Dat zie je ook aan de laatste ontmoetingen. Drie keer een gelijkspel. Vorig jaar eindigde FC Twente – PSV na een spektakelstuk en een 3-0 voorsprong voor Twente in 3-3. De gelijkmaker van Cody Gakpo viel in minuut 94.

Of hij nog PSV’er is als zaterdag de bal gaat rollen, was tijdens het schrijven van deze voorbeschouwing nog niet bekend. Voor trainer Ruud van Nistelrooij is het te hopen, zeker omdat Luuk de Jong er een tijdje uit ligt met een kuitblessure.

Sterke bank

Dat PSV het verlies van Luuk de Jong kan opvangen, bleek wel tegen Excelsior. Goed, het was ‘slechts’ Excelsior, maar het net werd simpel gevonden. Met name Xavi Simons laat tot nu toe zien een mooie versterking voor PSV te zijn. En Joey Veerman is zeker in de eredivisiewedstrijden een bepalende factor.

PSV is na drie wedstrijden nog zonder puntverlies (PSV – FC Volendam werd na het maken van deze voorbeschouwing gespeeld) en heeft 15 keer gescoord. FC Twente verloor in het weekend van Volendam en loopt bij een nieuwe nederlaag tegen PSV al redelijk wat achterstand op ten opzichte van de concurrenten voor Europees voetbal.

Toch zal FC Twente zich niet zomaar neerleggen bij een nederlaag tegen PSV. Gesteund door het immer fanatieke publiek belooft het een spannende wedstrijd te worden.

En het is helemaal niet vreemd als je je geld op een Twentse zege zet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account