Voorbeschouwing FC Twente – RKC Waalwijk (30-10-2022)

Je mag FC Twente en vooral RKC Waalwijk gerust twee verrassingen van dit seizoen noemen. In het geval van FC Twente valt dit nog wel mee.

Vorig seizoen Europees voetbal gehaald door als vierde te eindigen. Na elf speelronden staat Twente op de vijfde plaats. Door het puntverlies van de concurrentie is de achterstand op nummer twee PSV slechts twee punten. Met twee thuiswedstrijden voor de boeg kan Twente serieus mee gaan doen om de bovenste plekken.

Die eerste thuiswedstrijd is tegen RKC Waalwijk. De Brabanders zijn de nummer negen van de eredivisie. Weinigen zullen dit voorafgaand aan het seizoen hebben gedacht. Afgelopen weekend werd Ajax lang partij gegeven.

RKC draait lekker, hoewel er in de bekercompetitie verloren werd van de amateurs van De Treffers. In de eredivisie gaat het voorlopig goed. FC Twente is op dat vlak een mooie test voor RKC.

Aanhaken of afhaken

Bij RKC Waalwijk zullen ze niet bezig zijn met een plek in het linkerrijtje. Handhaving is het eerste doel. Het staat allemaal nog dicht bij elkaar. Twee zeges op rij of twee nederlagen maakt een enorm verschil.

Ook voor FC Twente geldt dat enkele mindere resultaten ervoor zorgen dat de club afhaakt. Twente heeft wel een voorsprong van vijf punten op nummer zes Sparta.

Voor RKC is de concurrentie dichterbij. Go Ahead Eagles, de nummer vijftien in de stand, heeft slechts vier punten minder dan de Waalwijkers. Toch zal RKC zich, als het op deze manier blijft spelen, geen zorgen hoeven te maken over handhaving.

Het belooft een leuk duel te worden tussen FC Twente en RKC Waalwijk. Natuurlijk starten de Tukkers als favoriet, maar RKC zal zeker niet onderschat worden. Het is niet dat Twente tegenstanders van de mat speelt.

Daarom is het verre van ondenkbaar dat RKC met drie punten op zak uit Enschede vertrekt.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account