Voorbeschouwing FC Twente – Sparta Rotterdam (23-04-2023)

Sprookjes kennen vaak een happy end. Dan gaat het over Assepoester, Roodkapje en Sneeuwwitje. In de echte wereld bestaan er ook sprookjes, maar is de kans op een gelukkige afloop een stuk kleiner.

Je begint je onderhand af te vragen of Sparta Rotterdam niet gewoon in de eerste categorie gaat vallen. Na de 4-0 overwinning op sc Heerenveen van vorig weekend staat Sparta op de vijfde plaats.

En gezien het programma van AZ, met onder meer Ajax en PSV, is zelfs de vierde plek en een rechtstreeks ticket voor Europees voetbal niet ondenkbaar.

Ongelooflijk maar waar voor een ploeg die vorig seizoen nog leek te gaan degraderen. Komende zondag kan Sparta zich definitief plaatsen voor de play-offs en de vijfde plaats verstevigen.

Dat gaat niet eenvoudig worden, op bezoek bij FC Twente. De Tukkers zijn de nummer zes van de ranglijst, en altijd een lastige tegenstander.

FC Twente nog altijd moeilijk te passeren

FC Twente heeft lang meegedaan om de bovenste plaatsen. Dat had het vooral aan de verdediging te danken, die nauwelijks te passeren was. Ook nu nog is FC Twente de ploeg met de minste tegendoelpunten, een prestatie van formaat.

De resultaten zijn de laatste maanden echter een stukje minder geworden, waardoor FC Twente niet meer meedoet voor de bovenste plekken. Rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal kan echter nog wel. Daarvoor moet er gewonnen worden van Sparta.

Sparta is in vorm, met zeges op achtereenvolgens AZ en sc Heerenveen. Je zag het zaterdagavond tegen de Friezen, Sparta straalt ontzettend veel vertrouwen uit.

De zege kwam geen moment in gevaar, en de Rotterdammers waren dodelijk efficiënt. Het seizoen is al grotendeels geslaagd, maar nu willen ze ook de kers op de taart zetten.

Dat geldt eveneens voor FC Twente. Het belooft een open wedstrijd te worden, zonder uitgesproken favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account