Voorbeschouwing FC Utrecht – Ajax (28-08-2022)

Als trainer van FC Utrecht weet je één ding zeker. Het is niet nodig om je spelers te motiveren voor de thuiswedstrijd tegen Ajax.

De rivaliteit tussen beide ploegen is groot, en tenzij FC Utrecht niet degradeert, is het seizoen voor de helft geslaagd als er thuis van Ajax wordt gewonnen. Zeker aanstaande zondag zal FC Utrecht met het mes tussen de tanden aan de aftrap verschijnen.

Het zo ambitieuze FC Utrecht heeft na drie wedstrijden namelijk pas twee punten verzameld. Dat is aan de magere kant, zeker als je naar de tegenstanders kijkt.

Vooraf zal Henk Fraser niet hebben getekend voor deze score, met RKC Waalwijk, FC Emmen en SC Cambuur als opponenten. Het spel is niet eens slecht, alleen worden er veel kansen gemist, zeker in de thuiswedstrijd tegen Cambuur.

Probleemloos koploper

Ajax is na drie wedstrijden nog zonder puntverlies en staat bovenaan. Overtuigend was het lang niet altijd, maar echt in de problemen zijn de Amsterdammers nog niet geweest. Toch is Ajax op papier de gedoodverfde kampioen.

Met Steven Bergwijn hebben de ze huidige topscorer in de ploeg, en met ook nog Brobbey en Berghuis in de aanval kan je met een gerust hart naar Utrecht.

Of ook Antony zondag nog Ajacied is, is onduidelijk. De Braziliaan ontbrak tegen Sparta en is dicht bij een overgang naar Manchester United. Tijdens het schrijven van deze voorbeschouwing is hij nog niet verkocht.

FC Utrecht – Ajax is in het verleden regelmatig een spektakelstuk geweest. Wat denk je van de 6-4 uit het seizoen 2010/2011? Ajax heeft het vaak zwaar gehad bij FC Utrecht. De laatste drie seizoenen was dat niet het geval, en won Ajax eenvoudig in Utrecht. De laatste Utrechtse zege dateert van 13 december 2015.

Komt er zondag een nieuwe Utrechtse zege? Je zou zeggen van niet, maar het blijft Utrecht – Ajax, en daarin is veel mogelijk.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account