Voorbeschouwing FC Utrecht – AZ (09-10-2022)

De kersverse koploper AZ krijgt zondag meteen een goede test als het op bezoek gaat bij FC Utrecht. FC Utrecht mag dan tot nu toe wat tegenvallen dit seizoen, een wedstrijd in de Galgenwaard is voor geen enkele bezoekende partij een gemakkelijke opgave.

Het is toch wel enigszins verrassend dat AZ na acht speelrondes de eredivisie aanvoert. Niet als je kijkt naar het spel van de ploeg van Pascal Jansen, het spel is gewoon goed. Het zijn de misstappen van de concurrentie die weinigen hadden zien aankomen. Waar ze in Alkmaar uiteraard niet van wakker liggen.

Sportief gezien is het voor AZ goed nieuws dat Jesper Karlsson eindelijk weer fit is. De smaakmaker van vorig seizoen maakte vorig weekend zijn rentree en was meteen succesvol. Hopelijk voor AZ blijft hij fit, zeker omdat Vangelis Pavlidis nog wel een tijd aan de kant staat.

Ook Bruno Martins Indi ligt er nog lang uit, en van Dani de Wit is het afwachten of hij hersteld is van de kwetsuur die hij in Groningen opliep.

Wanneer komt FC Utrecht los?

FC Utrecht heeft de ambitie om structureel mee te doen om de bovenste plekken. Oftewel een plek tussen de traditionele top drie. Dat lukt met een voorlopige negende plaats nog niet echt goed.

In de komende wedstrijden tegen AZ en volgende week tegen PSV kan FC Utrecht laten zien of die ambitie wat meer kan worden waargemaakt. Na een moeizame start gaat het overigens wel wat beter in Utrecht. Uit de laatste vier wedstrijden werden 10 punten gehaald.

Op papier is de koploper natuurlijk altijd favoriet. Toch is het helemaal niet vreemd om op een zege van thuisclub FC Utrecht in te zetten. De kwaliteit in de selectie is volop aanwezig.

Als FC Utrecht echt gaat draaien, kan het van iedere club winnen. Dus ook van AZ.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account