Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord (08-01-2023)

Koploper Feyenoord mag na de winterstop meteen aan de bak. Een uitwedstrijd tegen FC Utrecht is vrijwel nooit een makkelijke opdracht. Dat zie je ook aan de uitslagen van de laatste jaren.

Altijd was het nipt. Soms in het voordeel van Feyenoord, dan weer trok Utrecht aan het langste eind. Het belooft zondag een mooi duel te worden. En niet alleen vanwege de kwaliteit van de ploegen die tegenover elkaar staan.

Bij topclubs is het nooit rustig. Op dat vlak kun je FC Utrecht gerust een topploeg noemen. Voor het seizoen werd er stoere taal gesproken. FC Utrecht moest mee gaan doen met de traditionele top drie. Dat valt een beetje tegen, hoewel de voorlopige zevende plaats natuurlijk ook niet slecht is. Maar gemor was er wel.

Dat is er in de winterstop niet beter op geworden. Trainer Henk Fraser is opgestapt omdat hij Amin Younes bij de keel heeft gegrepen. Wat hier allemaal aan vooraf is gegaan, weten enkel de betrokkenen. Maar gezellig zal het de laatste weken in Utrecht niet zijn geweest.

Een rode lap?

Het is imiddes duidelijk geworden wie op 8 januari de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht is; Michael Silberbauer. In de winterstop werden de honneurs nog waargenomen door Aleksandar Rankovic, Twan Scheepers en Urby Emanuelson. Maar dat was een tijdelijke oplossing.

De 41-jarige Deen Silberbauer krijgt de lastige taak om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Het vertrek van Fraser kan als een rode lap op een stier werken. Zowel de goede als de verkeerde kant op.

Ook bij Feyenoord is het geen zorgeloze winterstop geweest. Gernot Trauner ligt er lang uit met een knieblessure. Verder is er weinig gebeurd. Met uitwedstrijden tegen FC Utrecht en FC Groningen gevolgd door de klassieker tegen Ajax komen er belangrijke weken aan.

Gezien de historie tussen FC Utrecht en Feyenoord zullen de Rotterdammers zondag beginnen met een close duel in de Domstad.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account