Voorbeschouwing FC Utrecht – PSV (19-02-2023)

PSV weet snel of de ruime zege op FC Groningen iets eenmaligs was of dat de ommekeer is ingezet. FC Utrecht uit is altijd lastig, voor iedere ploeg.

Waar het achter de schermen dit seizoen zeer onrustig is geweest bij FC Utrecht, is het op veld vlees noch vis. FC Utrecht staat op de zevende plaats. Natuurlijk niet slecht, maar voor een ploeg die voor het seizoen uitsprak de traditionele top drie uit te willen dagen, valt het een beetje tegen.

FC Utrecht zit nog wel in de beker, maar kan in de competitie een succesje gebruiken, bijvoorbeeld een thuisoverwinning tegen PSV.

PSV won zoals gezegd ruim van FC Groningen. In hoeverre dat een referentie is, wordt de komende weken duidelijk. Feit is wel dat Xavi Simons in grootse vorm verkeert. Hij wordt sinds het vertrek van Gakpo nog meer in het spel betrokken.

Ook tegen FC Utrecht zal het meeste gevaar weer van hem moeten komen, met Luuk de Jong als trouwe partner in de spits.

Douvikas

Ook FC Utrecht heeft een spits waar je voor naar het stadion komt. Anastasios Douvikas is topscorer van de eredivisie. PSV zal voor hem moeten opletten. Met ook nog Boussaid en Booth is de aanval sowieso een sterke linie van FC Utrecht.

De Domstedelingen moeten ervoor waken om niet in niemandsland terecht te komen. De achterstand op de top 4 is groot, de voorsprong op de nummer 9 is dat ook. Utrecht stevent regelrecht af op de play-offs voor Europees voetbal. Niet verkeerd, maar de spanning komt het wellicht niet ten goede.

En PSV? PSV moet gewoon winnen. De achterstand van 4 punten op koploper Feyenoord is prima te overzien. Stel dat dit 7 punten wordt, dan is het een ander verhaal.

PSV heeft als nadeel dat het de uitwedstrijd tegen Sevilla achter de rug heeft. Een wedstrijd waarin het verloor met 3-0. Daarom start FC Utrecht zeker niet als underdog.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account