Voorbeschouwing FC Utrecht – SC Cambuur (13-08-2022)

Met Henk Fraser aan het roer en een kwaliteitsimpuls voor de selectie zijn de verwachtingen bij FC Utrecht hooggespannen.

Nu is het niet fair om na één wedstrijd al conclusies te trekken. Maar bij torenhoge ambities past een 2-2 gelijkspel bij een verwachte laagvlieger als RKC Waalwijk niet.

Het was aan invaller (en aanwinst) Bas Dost te danken dat FC Utrecht nog een punt mee uit Waalwijk nam. Hij boog met twee doelpunten een 2-0 achterstand om.

FC Utrecht speelde met een hoop nieuwe spelers. Onder meer Nick Viergever, Taylor Booth (overgekomen van Bayern München) en Daishawn Redan stonden in de basis. Met zoveel nieuwe spelers en een nieuwe trainer is het logisch dat het team nog aan elkaar moet wennen.

Het doel van FC Utrecht is Europees voetbal. Dan moet de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur van aanstaande zaterdag eigenlijk gewoon worden gewonnen.

Gemiste kansen

SC Cambuur begon het seizoen 2022/2023 met een valse start. De Friezen waren het hele duel tegen het gepromoveerde Excelsior de betere ploeg, maar wisten de vele kansen niet te benutten. Excelsior was een stuk effectiever en maakte er twee, waardoor Cambuur met lege handen achterbleef.

Een pluspunt was de terugkeer van trainer Henk de Jong. Vorig seizoen werd bij hem een cyste ontdekt, waar hij aan behandeld moest worden. De sympathieke trainer zag dat zijn assistent Pascal Bosschaart SC Cambuur naar de negende plaats in de eredivisie loodste.

Of het dit seizoen sportief gezien ook zo voorspoedig gaat, is nog maar de vraag. Op basis van het aantal gecreëerde kansen zou je zeggen dat Cambuur voor iedere tegenstander gevaarlijk kan zijn. Want die kansen zullen er ooit een keer in gaan vliegen.

Als je voor zaterdag een favoriet moet aanwijzen, is er een lichte voorkeur voor FC Utrecht. Maar een verrassing van SC Cambuur zou ook weer niet zo heel verrassend zijn.
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account