Voorbeschouwing FC Volendam – Ajax (08-10-2022)

Een nieuwe zeperd kan Ajax niet gebruiken. Na de totale off day in de Champions League waarbij Ajax met 1-6 werd vernederd door Napoli en de 1-1 tegen angstgegner Go Ahead Eagles wacht nu hekkensluiter FC Volendam.

Opnieuw op papier haalbare kaart maar dat zegt nu niets meer. Het leuke aan voetbal is dat je nooit van tevoren weet of Ajax inderdaad een simpele zege op FC Volendam gaat boeken.

In het palingdorp is er aan motivatie nooit een gebrek, maar tegen Ajax zal die motivatie nog iets groter zijn. Iedere ploeg wil er sowieso al alles aan doen om de kampioen te verslaan. En bij FC Volendam hebben wat mensen een verleden bij Ajax.

Wat te denken van Carel Eiting? Een groot talent, dat bij Ajax nooit echt een kans heeft gekregen. Na een periode in Engeland en België speelt Eiting sinds dit seizoen bij FC Volendam. En daar maakt hij een goede indruk.

En de trainer van FC Volendam, Wim Jonk, is speler en hoofd jeugdopleidingen geweest bij Ajax. In die laatste rol is hij niet op de beste manier vertrokken.

Belangrijk duel

Voor zowel FC Volendam als Ajax is het zaterdag een belangrijk duel. Ajax kan zich geen nieuw puntverlies veroorloven. FC Volendam heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Nu is Ajax wellicht niet de meest geschikte tegenstander om punten te behalen, maar er zijn de laatste weken meer verrassingen geweest.

Het is de vraag of Alfred Schreuder met een gewijzigd elftal op de proppen komt na de blamage tegen Napoli.

FC Volendam staat na de nederlaag tegen Fortuna Sittard stevig in de gevarenzone. De laatste zege van FC Volendam in eigen huis tegen Ajax is al een tijdje geleden. In 1994 was Louis van Gaal nog trainer, stond Jari Litmanen in de basis en maakte Arie Obdam de enige treffer.

Zit er zaterdag een nieuwe stunt in? Het is niet te voorspellen. Een weddenschap afsluiten waarin beide teams scoren lijkt ons wel haalbaar.
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account