Voorbeschouwing FC Volendam – FC Emmen (04-03-2023)

Een kelderkraker met als inzet om de kelder een klein beetje te verlaten. Dat is heel in het kort FC Volendam tegen FC Emmen.

Natuurlijk valt er vooraf veel meer over beide ploegen te vertellen, zeker over de thuisploeg. Het is onrustig in Volendam. Niet vanwege matig spel of slechte resultaten, dat gaat na de winterstop juist goed.

De onrust is er op bestuurlijk vlak. Een (te grote) raad van commissarissen aan de ene kant en wat ‘team Jonk’ en het bestuur wordt genoemd aan de andere kant. Aan de resultaten is het voorlopig niet te merken, maar het kan haast niet anders dan dat de onrust zijn weerslag gaat hebben.

Op dat vlak is het in FC Emmen een stuk rustiger. De ploeg uit Drenthe is de nummer 16 in de eredivisie, met twee punten minder dan nummer 14 FC Volendam.

FC Emmen speelt al het hele seizoen aardig voetbal, alleen de resultaten vallen niet altijd mee. Toch heeft Emmen het met betrekking tot handhaving volledig in eigen hand. Een overwinning op FC Volendam zal zeker helpen.

Zespuntenwedstrijd

De winnaar van aanstaande zondag maakt een sprong op de ranglijst. Als FC Volendam de drie punten pakt, neemt het een mooie voorsprong op de onderste drie ploegen.

Emmen wipt bij winst juist over de Volendammers heen naar een voorlopig veilige plaats. Dit zijn duels die aan het einde van de rit het verschil gaan maken.

Voor Volendam is het te hopen dat de rust snel terugkeert. Zowat iedere vraag die trainer Wim Jonk voor zijn kiezen krijgt, gaat over de bestuurscrisis. In een ideale situatie zou het over voetbal moeten gaan.

Daarom kun je FC Emmen gerust als (lichte) favoriet opschrijven voor het duel van zondag. De onderlinge verschillen zijn al niet groot, en onrust is nooit lekker in aanloop naar zo’n belangrijk duel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account