Voorbeschouwing FC Volendam – FC Groningen (29-01-2023)

FC Groningen speelt zondag het tweede degradatieduel in vier dagen. Het eerste, thuis tegen Cambuur, verliep dramatisch. Een 1-0 nederlaag en ontevreden supporters die het veld betraden.

Het was de zoveelste tegenvaller in het tot dusver slechtste seizoen ooit voor FC Groningen. Tegen Cambuur was het spel niet eens zo slecht. Alleen werden de spaarzame kansen gemist en zat het ook zeker niet mee.

Het is, hoe pijnlijk ook voor de stad en provincie, terecht dat FC Groningen onderaan staat.

Nu staat het onderin dicht bij elkaar. De nummers 17 en 18 hebben 12 punten. En de tegenstander van zondag, FC Volendam, heeft er 13. Volendam won de eerste twee wedstrijden na de winterstop, waarna er verloren werd van Excelsior en gelijk gespeeld tegen Ajax.

Er lijkt een ander FC Volendam op het veld te staan, hoewel het zeker niet indrukwekkend is wat de ploeg van Jonk laat zien.

Cruciaal duel voor FC Groningen

Natuurlijk is het voor beide ploegen een cruciale wedstrijd. Maar na de onrust van afgelopen donderdag en de slechte reeks die maar voortduurt, moet FC Groningen winnen. Alleen hoe dat moet gebeuren is de vraag.

Er wordt veel te weinig gecreëerd en er staat, wat logisch is, een ploeg die zonder enige vorm van zelfvertrouwen speelt. Die enkele goede aanvallen tegen Cambuur zullen door de staf als aanknopingspunten moeten worden gebruikt.

Volendam heeft meer vertrouwen. Tegen Ajax pakte het verrassend een punt. Ajax dicteerde, maar de bezoekers kwamen op voorsprong en hielden daarna stand. De rust is terug bij FC Volendam, wat hard nodig was. Spelers waren ontevreden en spraken dat ook uit, via de media en andere mensen van buiten de club.

Kortom, een duel waar nogal wat belangen zijn. Het zal smullen worden, vanwege de spanning. FC Volendam heeft op voorhand de (iets) betere papieren.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account