Voorbeschouwing FC Volendam – Feyenoord (06-11-2022)

Voor FC Volendam begint het er langzamerhand penibel uit te zien. Ondanks dat de hekkensluiter tegen AZ bijna de hele wedstrijd met een man meer mocht spelen, werd er verloren, met 2-1.

Niet dat het kansloos was, maar de tien spelers van AZ waren beter dan de elf van FC Volendam. Weer een nederlaag, de achtste van het seizoen. Daar staat slechts één zege tegenover, en drie gelijke spelen.

In Volendam is het bijna crisis. Trainer Wim Jonk hoopt in de lange winterstop op versterkingen, maar weet ook dat de Volendamse beurs niet de meest gevulde uit de eredivisie is.

Tegenstander Feyenoord zakte tijdens de vorige speelronde naar de vijfde plaats. Niet dat Feyenoord daar zelf iets aan kon doen. De Rotterdammers hadden van de KNVB in aanloop naar het Europese duel met Lazio vrij gekregen.

Feyenoord is nog altijd wat wisselvallig. Zo kan een zege tegen AZ moeiteloos gevolgd worden door een gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Als Feyenoord mee wil doen om het kampioenschap moeten deze wisselvalligheden eruit.

Terug naar 2009

De laatste keer dat FC Volendam en Feyenoord het tegen elkaar opnamen in competitieverband was op 5 april 2009. Toen won Volendam met 2-1 van Feyenoord, dankzij twee treffers van Dominique van Dijk. De kans dat Volendam ook ditmaal als winnaar van het veld stapt is uitermate klein.

Het vertrouwen is er niet. Inzetten op een zege van Feyenoord is daarom ook de meest veilige keuze. Toch weet je het nooit, en dat maakt voetbal nu net zo leuk. FC Volendam heeft met Robert Mühren een goede spits, en Carel Eiting kan eveneens voor gevaar zorgen.

Feyenoord heeft er een zware wedstrijd tegen Lazio op zitten. Dat maakt dat FC Volendam niet kansloos is. Maar favoriet aanstaande zondag? Dat gaat dan weer iets te ver.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account