Voorbeschouwing FC Volendam – Go Ahead Eagles (09-09-2022)

Mag je in speelronde 6 al over een degradatiewedstrijd spreken? Wel als je kijkt naar de posities van FC Volendam en Go Ahead Eagles op de ranglijst.

FC Volendam staat zestiende met 4 punten uit 5 duels. Go Ahead Eagles is nog puntloos en staat op de laatste plek. Het is een cliché dat beide ploegen de punten goed kunnen gebruiken, en o zo waar. Vooraf zou je deze teams bestempelen als ploegen die het zwaar gaan krijgen, daarom is dit een onvervalste degradatiekraker.

FC Volendam ging afgelopen weekend hard onderuit tegen Sparta Rotterdam. De 4-0 laat echter niet het complete spelbeeld zien, vooral voor rust had Volendam veel kansen. Spits Robert Mühren heeft alleen moeite om het net te vinden.

De man die zo vaak succesvol is geweest op het tweede niveau moet snel gaan scoren. Anders kruipt het misschien in zijn hoofd dat het in de eredivisie niet wil lukken. Aan de andere kant komt Mühren best nuchter over, en zijn de kwaliteiten die hij heeft niet in één keer weg.

Go Ahead zorgt voor spektakel

Punten heeft Go Ahead Eagles dus nog niet. Voor spektakel heeft het team van René Hake al wel gezorgd. Neem afgelopen weekend. Toen werd in eigen huis na een 2-0 voorsprong met 3-4 van Feyenoord verloren.

Daarvoor bood Go Ahead ook PSV al prima partij, tot een (meer dan terechte) rode kaart roet in het eten gooide. Dat de wedstrijden van Go Ahead leuk zijn om te bekijken, is prima voor de neutrale toeschouwer. In Deventer hebben ze snel resultaten nodig.

Vrijdagavond zal de spanning er bij beide ploegen vol op staan. Een nieuwe nederlaag gaat misschien wel voor meer pijn zorgen dan de vorige verliesbeurten. Je moet niet vreemd opkijken als beide teams voorzichtig te werk zullen gaan.

Op basis van het thuisvoordeel kan je FC Volendam licht als favoriet bestempelen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account