Voorbeschouwing FC Volendam – NEC (14-08-2022)

Het is nog veel te vroeg om te spreken over een wedstrijd waarin zes punten op het spel staan. Eigenlijk weet je pas een aantal speelronden voor het einde welke duels cruciaal zijn geweest in de strijd om lijfsbehoud.

De wedstrijd tussen FC Volendam en NEC kan er zomaar eentje zijn. Volendam is na dertien jaar terug in de eredivisie en NEC is begonnen aan het tweede jaar sinds de terugkeer op het hoogste niveau. De statistieken wijzen uit dat dit het moeilijkste seizoen is.

In Volendam zullen ze tevreden zijn over de openingswedstrijd tegen FC Groningen. Er werd een punt gepakt, mede dankzij doelman Stankovic die in de slotfase met een aantal reddingen voorkwam dat Groningen met 3-2 won.

FC Volendam heeft op papier een meer dan degelijke selectie. Spits Robert Mühren was in de Keuken Kampioen Divisie altijd goed voor veel doelpunten. Hij zal dit ook graag op het hoogste niveau willen laten zien. Een andere spits, Henk Veerman, zei na de wedstrijd dat een plek in de middenmoot prima zou zijn.

Onnodige nederlaag

NEC begon het seizoen met een onverdiende nederlaag tegen FC Twente. In blessuretijd ging de ploeg uit Nijmegen onderuit. Nu was het niet zo dat NEC Twente volledig van de mat speelde.

Wel was al snel duidelijk dat Oussama Tannane een grote aanwinst is. Dit kon je natuurlijk op voorhand al bedenken, maar ze wilden dit in Nijmegen uiteraard ook graag op het veld zien.

De oud-speler van onder meer Vitesse was actief en kreeg kansen. Inmiddels is er nog een grote naam bijgekomen in Nijmegen. Jasper Cillessen heeft gekozen voor een terugkeer onder de lat in Nijmegen. De 33-jarige doelman uit Groesbeek wil naar het WK en met NEC Europees voetbal behalen.

FC Volendam – NEC wordt zondagmiddag om 12.15 uur gespeeld. Wie aan het langste eind zal trekken? Durf jij het te zeggen?

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account