Voorbeschouwing FC Volendam – PSV (16-04-2023)

  • Match header module: Select

PSV doet volop mee om de tweede plaats. Trainer Ruud van Nistelrooij vindt dat zijn ploeg zelfs nog kans maakt op het landskampioenschap.

Mathematisch gezien is dat zeker mogelijk, of het ook realistisch is, is een tweede. De achterstand op Feyenoord is acht punten.

Gezien de vorm van de Rotterdammers, het resterend programma van beide ploegen en het feit dat er nog maar zes wedstrijden moeten worden gespeeld, is de kans op een Eindhovens kampioenschap erg klein. PSV krijgt nog een aantal zware tegenstanders, FC Volendam valt daar echter niet onder.

Ondanks alle onrust op bestuurlijk vlak heeft Volendam tot nu toe een prima 2023 achter de rug. Niet vergeten dat het andere oranje in de eerste 14 wedstrijden slechts zes punten wist te behalen, en troosteloos onderaan stond. Nu heeft FC Volendam 27 punten en staat het op plek 14. Dat is nog niet genoeg.

De voorsprong op de onderste twee ploegen lijkt geruststellend te zijn. De kans op directe degradatie is dan ook niet zo groot. Nummer 16 Excelsior heeft echter slechts drie punten minder. De nacompetitie ontlopen is nu het doel.

PSV zwaar favoriet

Zondag is er maar één favoriet als er om 14.30 uur wordt afgetrapt, en dat is PSV. Uit de laatste 6 wedstrijden werden 16 punten gepakt. Dat ging lang niet altijd met flitsend spel, maar het is wel de eerste langere periode van regelmaat bij de Eindhovenaren.

Dat is in deze fase van het seizoen ook nodig. De tweede plaats is met de hoogstwaarschijnlijke rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League een hoofdprijs. En dan moet de bekerfinale nog komen.

FC Volendam zal zondag proberen om het achterin gesloten te houden en loeren op een counter. Daar heeft het voorin ook wel de spelers voor. Het zou echter verrassend zijn als dit een zege gaat opleveren.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account