Voorbeschouwing FC Volendam – SC Cambuur (21-04-2023)

Mag je de ontmoeting met Volendam nog een laatste kans voor SC Cambuur noemen? Theoretisch gezien kunnen de Friezen zich nog handhaven in de eredivisie.

En in die zin is een directe concurrent een mooie kans om er toch nog iets van te maken. Vervang je de theoretische door de realistische blik, dan is er van een laatste kans geen sprake meer.

SC Cambuur laat iedere wedstrijd weer zien waarom het een van de twee directe degradanten gaat worden. Dat lot leek ook FC Volendam beschoren.

In de winterstop stond de ploeg van Wim Jonk troosteloos onderaan. Nu moet er wel bij gezegd worden dat de winterstop vroeg viel, vanwege het WK voetbal in Qatar. Maar feit was wel dat FC Volendam er maar treurig bij stond.

Na de winterstop gaat het echter een stuk beter, op het veld dan. Bestuurlijk is het een ramp, maar goed.

Volendam heeft nog wat punten nodig

Waar het wel zeker lijkt te zijn dat Cambuur en FC Groningen rechtstreeks gaan degraderen, is de strijd om plek 16 te ontlopen razend spannend. De nummer 16 is veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie, en daar wil je niet in terecht komen.

FC Volendam heeft momenteel 27 punten, evenveel als Excelsior en slechts 2 meer dan de nummer 16 van dit moment, FC Emmen. Er moeten nog wat punten worden behaald, en daar is SC Cambuur de ideale tegenstander voor.

Bovendien speelt Volendam heel aardig voetbal. Afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen PSV werd er maar nipt verloren, het scheelde zelfs weinig of er was een punt gepakt.

En Cambuur? Wat moet je er nog van zeggen. Je hebt van die seizoenen waarin het niet loopt. Dit is er één van. Je doet er goed aan om je geld in te zetten op een Volendamse zege.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account