Voorbeschouwing FC Volendam – Sparta Rotterdam (13-05-2023)

FC Volendam staat op basis van 2023 in het linkerrijtje. Tot aan het wereldkampioenschap in Qatar was het echter huilen met de pet op, waardoor er nog altijd degradatiestress is in Volendam.

Rechtstreekse degradatie kan niet meer. Plaats 16 met de bijbehorende play-offs om degradatie te voorkomen, kan nog wel. Volendam staat momenteel veertiende, met slechts twee punten meer dan de nummers vijftien en zestien in de stand.

Er moeten dus nog wel wat punten worden gepakt om ook volgend seizoen in de eredivisie te spelen.

Bij Sparta zullen ze deze week misschien nog weleens denken aan een seizoen geleden. Toen zag het er met nog drie wedstrijden te gaan slecht uit. Nu is Sparta reeds verzekerd van de play-offs voor Europees voetbal.

Even leek er nog meer in te zitten, maar na de nederlaag tegen PSV van afgelopen weekend mogen de Rotterdammers zich gaan richten op de play-offs.

Sparta in de spaarstand?

Trainer Maurice Steijn van Sparta Rotterdam zal een keuze moeten maken. Wil hij geen risico nemen op blessures en schorsingen en speelt hij de laatste drie wedstrijden met de rem erop? Of wil hij het ritme vasthouden? In het verleden hebben beide aanpakken voor succes gezorgd.

Sparta neemt het na FC Volendam nog op tegen de twee degradanten, FC Groningen en Cambuur. Voor het vertrouwen kan het goed zijn om met ruime zeges de play-offs in te gaan.

Eerst is het tijd voor FC Volendam. Dit is een ploeg die in eigen huis moeilijk te verslaan is, zeker in 2023. FC Volendam zal er bovendien vol voor gaan, omdat een zege genoeg lijkt te zijn om verzekerd te zijn van handhaving.

Het is niet eenvoudig om een favoriet aan te wijzen voor zaterdag. Op basis van de kwaliteit zou je zeggen Sparta, maar het verschil zal klein zijn.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account