Voorbeschouwing Feyenoord – Ajax (22-01-2023)

Zondag staat in De Kuip de Klassieker op het programma. Een klassieker waar ze misschien bij Feyenoord wel meer naar uitkijken dan bij Ajax.

Feyenoord is koploper in de eredivisie. En dat is toch best verrassend te noemen. De selectie van Feyenoord is grotendeels anders dan vorig seizoen. Voor de winterstop was het zeker niet altijd overtuigend. Maar er werden wel punten gehaald. En daar plukt Feyenoord nu de vruchten van.

Het helpt natuurlijk ook mee dat de concurrentie steeds punten laat liggen. En dan gaat het met name over Ajax. De Amsterdammers wonnen op 22 oktober voor het laatst in de eredivisie.

Dat het WK in Qatar in de tussentijd is gespeeld, mag geen excuus zijn. Er werd onder andere gelijk gespeeld tegen Vitesse en FC Emmen.

Het gevolg is dat Ajax vijf punten minder heeft dan Feyenoord. Een nederlaag in de Klassieker is voor de Amsterdammers nog niet desastreus, maar het zou voor Ajax toch lekker zijn om van Feyenoord te winnen.

Aparte wedstrijd

Feyenoord – Ajax is zo’n wedstrijd waarbij het eigenlijk niet uitmaakt hoe de stand op de ranglijst is en of een van de ploegen slecht in vorm is. Tijdens de Klassieker kan er van alles gebeuren. Dat heeft het verleden ook wel uitgewezen.

De laatste drie keer won Ajax overigens. Steeds redelijk eenvoudig. Voor de laatste zege van Feyenoord moeten we terug naar 2019, toen de Rotterdammers aan de hand van Robin van Persie met 6-2 wonnen.

De kracht van Feyenoord zit in het team. Er zijn veel spelers die een doelpunt kunnen maken. Normaliter is dat ook een kwaliteit van Ajax, maar bij de Amsterdammers zijn weinig spelers in vorm.

Misschien dat het duel tegen de aartsrivaal op het juiste moment komt. Toch start Feyenoord zondag als favoriet om eindelijk weer eens van Ajax te winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account