Voorbeschouwing Feyenoord – AZ (18-02-2023)

Zaterdagavond staat er een cruciale wedstrijd op het programma in De Kuip. Koploper Feyenoord ontvangt nummer twee AZ.

Beide ploegen zijn titelkandidaten, winnen is geen must, maar wel erg prettig. Wie vooraf de beste papieren heeft, is lastig te zeggen.

Feyenoord en AZ staan niet voor niks op de bovenste twee plaatsen, maar aan de andere kant maken ze niet echt veel indruk de laatste weken. Weliswaar wonnen ze allebei hun laatste competitiewedstrijd, maar daarvoor zijn er veel punten verspeeld.

Ter verdediging van Feyenoord kun je inbrengen dat het programma zwaar is geweest. Zo is er gelijk gespeeld tegen FC Utrecht, Ajax, FC Twente en PSV, niet de minste tegenstanders.

Ook AZ moest de punten delen met FC Utrecht, in een wedstrijd die nooit meer vergeten gaat worden. Daarna volgde een teleurstellend gelijkspel tegen FC Volendam, waarna Excelsior vrijdagavond van de mat werd gespeeld.

Weinig verschil

Als je kijkt naar de statistieken, is er weinig verschil tussen Feyenoord en AZ. Ze scoren ongeveer evenveel, AZ krijgt iets meer doelpunten tegen. Daar speelt de 5-5 tegen FC Utrecht natuurlijk een rol in.

AZ is voorin gevaarlijk, met de makkelijke scorende Pavlidis en Odgaard. Karlsson zorgt altijd voor gevaar, waardoor Feyenoord moet opletten voor uitbraken van de Alkmaarders.

Feyenoord zal in eigen huis het spel moeten maken. Voorin lijkt de Mexicaan Gimenez voorlopig de strijd van Danilo te hebben gewonnen. Gimenez scoort vrijwel ieder duel, en daar wordt een spits op beoordeeld.

Feyenoord – AZ zal op details worden beslist. Een van die details is dat de aanvoerder van Feyenoord geschorst is. Kökçü kreeg tegen sc Heerenveen een gele kaart, nummer vijf van dit seizoen. Komende week zal duidelijk worden wie Kökçü gaat vervangen.

Het wordt een kraker zaterdagavond in Rotterdam. Op wie je je geld moet inzetten? Dat is een goede vraag. Weddenschappen als both teams to score of in welke minuut een doelpunt valt lijken de meest veilige optie.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account