Voorbeschouwing Feyenoord – Excelsior (13-11-2022)

Er is maar één echte Rotterdamse derby. Dat is Feyenoord – Sparta. Die prestige heeft het duel tussen Feyenoord en Excelsior niet.

In ieder geval niet bij Feyenoord, bij Excelsior zal dit wel het geval zijn. Feyenoord wordt in Kralingen nog altijd gezien als de grote broer. Zo op zijn tijd wil je weer eens van de grote broer winnen.

Dat gebeurde in De Kuip voor het laatst toen Arne Slot nog in de luiers zat, en Marinus Dijkhuizen in groep 6 van de basisschool. Op 2 maart 1980 won Excelsior met maar liefst 4-0 van Feyenoord.

In de daaropvolgende edities wist Feyenoord elke keer te winnen. Soms moeizaam, soms ruim, maar gewonnen werd er altijd. Normaal gezien gaat dat zondag ook gebeuren.

Feyenoord is aan een goede fase bezig. Het spel is minder goed dan vorig jaar, maar de resultaten zijn er. Feyenoord is gezien de plek op de ranglijst een serieuze titelkandidaat.

Praktijk anders?

In Rotterdam gaat het weinig over een kampioenschap. PSV en Ajax zijn de voornaamste kandidaten voor het kampioenschap. Aan Feyenoord de taak om te blijven winnen en zo lang mogelijk mee te doen om de landstitel.

Excelsior draait voorlopig een keurig seizoen. Na dertien wedstrijden heeft Excelsior dertien punten. Dat is goed voor een twaalfde plaats op de ranglijst. Excelsior heeft na FC Volendam de meest gepasseerde defensie in de eredivisie. Dat is vooral het gevolg van ruime nederlagen tegen PSV en Ajax. Tegen Feyenoord zal het zaak zijn de schade te beperken. Als het lang 0-0 blijft, zal het geloof in een stunt gaan groeien.

Ieder resultaat van Excelsior is een stunt. Normaal gesproken wordt het een makkelijke middag voor Feyenoord. Toch houd je bij Feyenoord altijd het idee dat het mis kan gaan. In Kralingen kunnen ze daarom hopen op een stuntje.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account