Voorbeschouwing Feyenoord – FC Emmen (27-08-2022)

Na het overtuigende begin tegen Vitesse was het twee keer moeizaam wat Feyenoord liet zien.

De 0-0 thuis tegen sc Heerenveen werd gevolgd door een moeizame en niet geheel verdiende 0-1 zege bij RKC Waalwijk. Je gaat je, zeker gezien de resultaten van Vitesse, zo langzamerhand afvragen of die ruime zege op de openingsdag niet vooral door Vitesse kwam.

Aan de andere kant heeft Feyenoord ‘gewoon’ 7 punten uit 3 wedstrijden en staat de ploeg er behoorlijk goed voor. Met zoveel vertrokken spelers, inmiddels is Aursnes ook weg, is het lastig om er meteen in het nieuwe seizoen te staan.

De tweede thuiswedstrijd van het seizoen is op papier haalbare kaart. FC Emmen is geen ploeg waar je van kunt verwachten dat het mee gaat doen om een plek in het linkerrijtje. Toch kan Feyenoord de Drenten maar beter niet onderschatten.

FC Emmen staat negende

Niet voor het linkerrijtje? Na drie wedstrijden staat FC Emmen keurig op de negende plaats, met 4 punten uit 3 wedstrijden. Echt veel zegt die plek op de ranglijst nog niet.

De zege van afgelopen weekend op FC Utrecht zegt op dat gebied misschien wel een stuk meer. FC Emmen speelde leuk voetbal. Maar ook bij Emmen is het te vroeg om conclusies te trekken. Een week eerder tegen RKC Waalwijk was het namelijk nauwelijks om aan te zien.

Het wordt de vierde ontmoeting in de eredivisie tussen Feyenoord en FC Emmen. Twee keer won Feyenoord ruim, en de laatste ontmoeting in de Kuip eindigde in 1-1. Gezien de kwaliteit van de Rotterdammers starten ze als favoriet.

Maar je kunt op dit moment bij Feyenoord nog nergens van uitgaan. Daarom zou het helemaal niet zo vreemd zijn als FC Emmen een resultaat behaalt. FC Emmen heeft niks te verliezen en kan vrijuit spelen. Dan is er veel mogelijk.
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account