Voorbeschouwing Feyenoord – FC Groningen (04-03-2023)

Na het zware programma in de winter is de eerste tegenstander van Feyenoord in de lente een op papier eenvoudige.

FC Groningen is bezig aan een matig seizoen en strijdt tegen degradatie. Vorige week werd er voor het eerst in 4 maanden weer gewonnen. Het gaat te ver om te stellen dat Groningen in de winning mood verkeert.

Maar wie weet dat een overwinning wonderen kan verrichten. Een klein wonder is nodig om zaterdagavond in De Kuip te winnen. Feyenoord is de trotse koploper in de eredivisie en speelt nog op meerdere fronten mee.

Dat kan ook een gevaar zijn voor de Rotterdammers. Voor het duel met FC Groningen werd er voor de beker gespeeld tegen sc Heerenveen. De komende weken volgt er een dubbele ontmoeting met Sjachtar Donetsk in de Europa League.

En later deze maand speelt Feyenoord de competitietopper tegen Ajax, die beslissend gaat zijn in de titelstrijd.

Feyenoord heeft het vaak moeilijk tegen FC Groningen

Als je de geschiedenisboeken bekijkt, valt op dat Feyenoord het vaak moeilijk heeft tegen FC Groningen. In eigen huis wordt er de laatste jaren over het algemeen wel gewonnen, maar groot zijn de zeges nooit.

Voor de laatste overwinning van FC Groningen moet je terug naar het seizoen 2006/2007. Toen waren de Groningers met 4-0 de sterkste. Als je zaterdag inzet op een ruime zege van Groningen, dan kun je zomaar rijk worden.

Het is echter realistischer (en veiliger) om op een Rotterdamse zege te gokken. Weliswaar missen ze Quinten Timber. Maar de selectie van Feyenoord is breed genoeg om dit gemis op te vangen.

FC Groningen moet hopen op een mindere dag van Feyenoord en dat het zelf in een flow terechtkomt. Dan is er misschien iets mogelijk. Bij Feyenoord staat de druk er ook vol op, omdat er tegen FC Groningen geen punten mogen worden verspeeld.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account