Voorbeschouwing Feyenoord – FC Twente (09-10-2022)

Op papier een van de mooiste affiches van speelronde 9 in de eredivisie. Feyenoord en FC Twente treffen elkaar zondag in de Kuip.

Feyenoord heeft de Europese uitwedstrijd tegen FC Midtjylland (2-2) achter de rug, FC Twente is Europees al uitgeschakeld en heeft zich een week lang kunnen voorbereiden op de kraker in De Kuip.

Feyenoord staat na de verrassend verlopen vorige speelronde nog steeds op de vierde plaats in de eredivisie. In voetbal kan alles, maar de nederlaag van PSV tegen Cambuur en het gelijkspel van Ajax in eigen huis tegen Go Ahead Eagles zullen zelfs de meest optimistische Rotterdammers niet voorspeld hebben. Feyenoord profiteerde echter niet door een gelijkspel in Nijmegen tegen NEC.

FC Twente staat keurig op de vijfde plaats. Tegen Vitesse werd afgelopen zaterdag simpel gewonnen. Het is knap wat FC Twente na die moeizame jaren weer laat zien. Verdedigend staat het goed. FC Twente heeft van alle ploegen in de eredivisie de minste tegentreffers moeten incasseren.

Aanhaken of (even) afhaken

Ondanks de vijfde plaats zal FC Twente zichzelf niet zien als kampioenskandidaat. Het is ook nog vrij vroeg in het seizoen om daarover te spreken. Toch kan het snel gaan.

Wat als de concurrentie punten blijft verspelen en FC Twente zondag in De Kuip van Feyenoord weet te winnen? Dan staat de ploeg toch heel mooi tussen de topteams. Het is ook verre van onmogelijk voor de Tukkers, hoewel de laatste zege van Twente op bezoek bij Feyenoord dateert van 11 augustus 2013. Toen werd het 1-4.

Voor Feyenoord betekent een nederlaag dat het voor even afhaakt in de strijd om de koppositie. Als Feyenoord écht om de titel mee wil doen, zal het in eigen huis van FC Twente moeten winnen.

Zijn de Rotterdammers ook favoriet? Dat wel, maar het verschil met Twente is niet groot.
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account