Voorbeschouwing Feyenoord – FC Utrecht (23-04-2023)

Feyenoord kan zondag een reuzenstap naar het kampioenschap zetten. Daarvoor moet het zelf winnen van FC Utrecht.

En stel dat de topper tussen PSV en Ajax in een gelijkspel eindigt, dan kan Feyenoord in de volgende wedstrijd de titel pakken. Uit bij Excelsior, wat een mooie revanche zou zijn voor het vorige kampioenschap van de Rotterdammers.

Zo ver is het natuurlijk nog lang niet. Feyenoord moet eerst zelf zien te winnen van FC Utrecht. De ploeg uit de Domstad staat op de zevende plaats en is wel redelijk zeker van de play-offs om Europees voetbal.

Het seizoen van FC Utrecht mag je ondanks dat toch wel omschrijven als licht teleurstellend. FC Utrecht wilde de top gaan uitdagen, maar daar is niks van terecht gekomen.

Bovendien was er de heisa rond trainer Henk Fraser, die na een handgemeen moest vertrekken. En het spel is ok, maar niet om van te smullen. Een uitzondering is de Griekse spits Douvikas, die ze makkelijk maakt.

Heeft Feyenoord Roma nog in de benen?

Feyenoord is in de competitie aan een sterke reeks bezig. De laatste tien wedstrijden leverden evenveel zeges op. Op voorhand zou je zeggen dat FC Utrecht de elfde club in dat rijtje gaat worden. Er kan echter een probleem zijn, en dat is de Europa League.

Feyenoord speelde donderdagavond de return in de kwartfinale, tegen AS Roma. Het werd een 4-1 nederlaag na verlenging. FC Utrecht zal misschien wel wat extra gas geven, in de wetenschap dat de Feyenoorders zware benen hebben.

Nu heeft Feyenoord dit seizoen laten zien erg fit te zijn. En het loopt natuurlijk lekker. Toch zal FC Utrecht geen makkie worden. Het is geen verkeerde ploeg, die tegen de traditionele top drie vaak wat meer kan.

Toch valt te verwachten dat Feyenoord de drie punten in eigen huis houdt.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account