Voorbeschouwing Feyenoord – FC Volendam (12-03-2023)

De 25e speelronde wordt afgesloten door twee ploegen die in vorm zijn. Althans, als je naar de resultaten kijkt.

Feyenoord heeft de laatste vier competitiewedstrijden gewonnen en schakelde tussendoor Heerenveen uit in de kwartfinale van de KNVB-beker. Dat gebeurde vaak met het kleinste verschil. Het zit Feyenoord bepaald niet tegen de laatste weken.

Nu gaat het in een seizoen altijd op en neer. In de serie topwedstrijden kreeg Feyenoord af en toe wat te weinig. Voor de Rotterdammers is het te hopen dat ze de wind mee houden.

Ook FC Volendam is qua resultaten lekker bezig. 17 van de 23 punten die de ploeg heeft werden in 2023 verzameld. Vorig weekend werd er nog gewonnen van directe concurrent FC Emmen.

Zo ziet het er met betrekking tot handhaving ineens rooskleurig uit voor FC Volendam. De goede resultaten verbloemen wel het een en ander. Dan gaat het niet zozeer over het slechte spel tegen FC Emmen, maar over de bestuurlijke onrust.

Dat is best zonde, omdat FC Volendam op voetbalgebied een aantal magere jaren heeft gehad. Gaat dat weer beter, begint het achter de schermen te rommelen.

Feyenoord de grote favoriet

Ondanks de goede flow waar FC Volendam in zit, is de kans groot dat Feyenoord gaat winnen. Om te beginnen heeft Feyenoord de betere spelers. Het thuisvoordeel is er ook, zeker als je in De Kuip speelt.

En met het oog op de Klassieker tegen Ajax van volgende week zal Feyenoord een stapje extra willen zetten, zodat ze zeker weten dat ze als koploper aan het duel beginnen.

FC Volendam kan hoop putten uit de goede resultaten van de laatste weken en dat het niks te verliezen heeft.

Daarnaast heeft Feyenoord wellicht de Europese wedstrijd tegen Sjachtar Donetsk, waarvan de uitslag bij het schrijven van deze voorbeschouwing nog niet bekend was, nog in de benen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account