Voorbeschouwing Feyenoord – Fortuna Sittard (22-10-2022)

Een week na de zege op (toen nog) koploper AZ neemt Feyenoord het in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. Na een moeizame start zijn de Limburgers helemaal op stoom gekomen.

In de laatste vijf wedstrijden werden 11 punten behaald. Dat is dan ook meteen het puntentotaal van Fortuna Sittard. Feyenoord heeft er 23 en staat daarmee op de derde plaats, twee punten achter de nieuwe koploper Ajax.

Als Fortuna Sittard zaterdag één of drie punten aan het totaal toevoegt, mag van een grote verrassing worden gesproken. De kwaliteit van de selectie van Feyenoord is nu eenmaal een stukje beter dan die van Fortuna Sittard.

Bovendien zit het met het vertrouwen van Feyenoord na de zege tegen AZ wel goed. Behalve dat het voor een ploeg altijd lekker is om van de koploper te winnen, was de overwinning van de Rotterdammers ook gewoon verdiend.

Het fysieke Fortuna

Nu is Feyenoord niet de ploeg om snel een tegenstander te onderschatten. Dat is in het geval van Fortuna Sittard ook niet verstandig. Het is een fysiek sterke ploeg die de duels niet schuwt. De kaartenlast van Fortuna is de laatste weken behoorlijk. Nu levert dat nog geen problemen op in de vorm van schorsingen, later dit seizoen zal dat een factor kunnen worden.

Na de goede reeks staat Fortuna Sittard keurig in de middenmoot. Daar hoort de ploeg misschien ook wel thuis. Met een topper als Burak Yilmaz als aanjager kan Fortuna het iedere ploeg lastig maken.

De gedachten van de fans van de Limburgers zullen zaterdag teruggaan naar 2018. Toen won Fortuna Sittard verrassend met 0-2 in De Kuip. De drie laatste ontmoetingen in Rotterdam leverden een zege voor de thuisploeg op.

De veilige gokkers zetten daar zaterdag opnieuw op in. De durvers gaan voor de kleine kans dat Fortuna wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account