Voorbeschouwing Feyenoord – Go Ahead Eagles (14-05-2023)

Feyenoord kan zondag in eigen huis de landstitel pakken. De zestiende landstitel is geen verrassing na de laatste maanden.

Heb je echter voorafgaand aan dit seizoen € 5.000 ingezet op het kampioenschap van Feyenoord, dan kun je binnenkort de halve Coolsingel kopen. Want dat de titel Feyenoord niet meer kan ontgaan, daar is iedereen het wel over eens.

De kans is zelfs groot dat het zondag tegen Go Ahead Eagles gaat gebeuren. Go Ahead zal zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. De ploeg uit Deventer is een van de verrassingen van dit seizoen. Een positie in de middenmoot is voor Go Ahead Eagles uitstekend.

De beste klassering ooit zit er niet meer in, omdat de Eagles eind jaren ’60 een subtopper waren, maar plek 10 zou al schitterend zijn. Het lastige voor Go Ahead Eagles is echter dat het nergens meer voor speelt.

De play-offs voor Europees voetbal zijn grotendeels uit het zicht en de afstand op plek 16 is groot genoeg.

Groot feest?

Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een groot Rotterdams feest van te maken. De vorm van Feyenoord is al maanden goed. Alleen in de Europa League en in het veelbesproken bekerduel tegen Ajax werd er verloren.

Verder werd er na de winterstop een aantal keer gelijk gespeeld en vooral veel gewonnen. De laatste elf duels leverden evenveel zeges op.

Eerder dit seizoen was het overigens een groot spektakel tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles. In Deventer eindigde het duel in 3-4, na een 2-0 voorsprong voor Go Ahead. Het waren andere tijden.

Feyenoord was nog niet de titelkandidaat die het nu is en Go Ahead Eagles stond puntloos onderaan. De wereld ziet er nu anders uit. Er is echter één overeenkomst, en dat is dat Feyenoord als favoriet aan de aftrap verschijnt.

Jacks.nl
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account