Voorbeschouwing Feyenoord – NEC (25-01-2023)

Dat Feyenoord na de Klassieker nog koploper zou zijn, was op voorhand al bekend.

Maar dat de voorsprong op AZ en PSV geslonken is, zal in Rotterdam als een teleurstelling worden gezien. De 1-1 tegen Ajax was gezien het spelbeeld wel een correcte uitslag.

Veel tijd om te treuren heeft Feyenoord niet, want woensdag wacht NEC. De ploeg uit Nijmegen heeft na de winterstop nog niet verloren en staat op een keurige negende plaats.

NEC moet het tegen Feyenoord nog wel doen zonder Oussama Tannane. Hij kreeg rood tegen Vitesse en zit tegen Feyenoord zijn tweede van drie wedstrijden schorsing uit. Dat het ook zonder Tannane kan, bewees NEC afgelopen weekend door eenvoudig met 3-1 van FC Emmen te winnen.

NEC is een ploeg die lastig te verslaan is. Dat gebeurde dit seizoen pas drie keer. Aan de andere kant werd er ook maar vier keer gewonnen. Feyenoord kan het zich niet veroorloven om puntverlies te lijden tegen de koning van de gelijke spelen.

Cruciale weken

Voor Feyenoord komen er cruciale weken aan. Dat begon met de Klassieker tegen Ajax. En na NEC volgen de uitwedstrijd bij FC Twente en de thuiswedstrijd tegen PSV.

Het leuke is dat Feyenoord en NEC elkaar over twee weken ook treffen in de achtste finale van de KNVB-beker. De beker zal voor Feyenoord voorlopig minder belangrijk zijn. Als je halverwege koploper bent, ben je de voornaamste titelkandidaat.

De komende weken gaan op dat vlak veel duidelijk maken. Zoals gezegd mag Feyenoord zich geen puntverlies veroorloven. Makkelijk zal het niet gaan tegen NEC. Eerder dit seizoen eindigde het in Nijmegen in een, niet verrassend, gelijkspel.

De laatste keer dat de ploeg uit Nijmegen in De Kuip wist te winnen was op 5 november 2011. De kans dat de 0-1 van toen wordt overgedaan is niet echt groot, Feyenoord start immers als favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account