Voorbeschouwing Feyenoord – PSV (05-02-2023)

Het zijn pittige weken voor Feyenoord. De koploper trof na de winterstop al Ajax en FC Twente (twee keer een gelijkspel) en mag het nu in de eigen Kuip opnemen tegen PSV.

Het geplaagde PSV mag je zeggen, want na het vertrek van Gakpo en Madueke is het zeker niet beter gaan lopen. Weliswaar werd er afgelopen weekend weer eens gewonnen, van Go Ahead Eagles, maar overtuigend was het allemaal niet.

Voor PSV is het zaak om beter voor de dag te komen tegen Feyenoord. Als er verloren wordt, is het verschil tussen beide ploegen 7 punten. En dat is veel, zeker in de wetenschap dat er nog altijd 5 ploegen in aanmerking komen voor de titel.

PSV moet in dat geval dus niet alleen Feyenoord achtervolgen. De Rotterdammers verloren dit seizoen pas eenmaal. Dat was in de uitwedstrijd tegen PSV. In Eindhoven eindigde het spectaculaire duel in 4-3.

Rotterdamse revanche

Feyenoord zal revanche willen nemen voor die nederlaag. Het wordt zondag een compleet andere wedstrijd. Begin september was PSV goed in vorm en Feyenoord nog zoekende. Ditmaal zijn de rollen eigenlijk omgekeerd.

Feyenoord draait best lekker, ondanks dat er na de winterstop al drie keer gelijk werd gespeeld. Wel is trainer Arne Slot voorin veel aan het wisselen. Tegen FC Twente mocht de Mexicaan Gimenez beginnen. Hij bedankte het vertrouwen met een doelpunt, dus lijkt het waarschijnlijk dat hij het ook tegen PSV vanaf de aftrap mag proberen.

Bij PSV is het uitkijken naar Xavi Simons en Luuk de Jong. Daarnaast is het de vraag of aanwinst Fábio Silva gaat starten.

Sowieso wordt het een interessante week, omdat er voor het sluiten van de transfermarkt nog van alles kan gebeuren, zowel bij PSV als bij Feyenoord. Het vizier zal toch snel op zondag moeten.

Gezien de huidige vorm is Feyenoord licht favoriet.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account