Voorbeschouwing Feyenoord – RKC Waalwijk (09-04-2023)

RKC Waalwijk is de volgende halte van Feyenoord op weg naar het kampioenschap. Het zijn drukke dagen voor de Rotterdammers.

Doordeweeks moest er gebekerd worden tegen Ajax. Een wedstrijd waaraan vele een nare bijsmaak zullen overhouden. Twee keer werd de wedstrijd stilgelegd en je kunt je afvragen of er überhaupt wel doorgevoetbald had moeten worden.

Ajax bereikte de bekerfinale door een 2-1 overwinning. Dus geen KNVB-bekerfinale in de eigen Kuip voor Feyenoord dit seizoen.

Het kampioenschap met de bijbehorende kwalificatie voor de Champions League is toch het belangrijkste. Dat Feyenoord de titel gaat pakken, lijkt iedereen het wel over eens te zijn. Maar er zijn nog altijd zeven wedstrijden te spelen.

Bovendien is RKC Waalwijk een allesbehalve makkelijke tegenstander. De Brabanders zijn dé verrassing van het seizoen. Weinigen hadden vooraf gedacht dat RKC na 27 wedstrijden op de achtste plaats zou staan.

Dan doe je volop mee om de play-off plaatsen voor Europees voetbal. Voor een ploeg als RKC is dat een uitstekende prestatie.

Gerommel binnen de selectie

Een smetje op de zege van vorig weekend is het op de tribune zetten van Bakkali en Bel Hassani. Trainer Joseph Oosting van RKC Waalwijk gaf als reden ‘ontoelaatbaar gedrag’.

Het is niet bekend of ze tegen Feyenoord wel weer mogen spelen. Nu zit de kracht van RKC in het collectief, en doelman Etienne Vaessen is bezig aan een uitstekend seizoen.

Dan Feyenoord. Zonder de prestaties van de ploeg tekort te doen, want die zijn uitstekend, maar het zit ook niet bepaald tegen. Dat is al weken zo. Vorig weekend was het bijvoorbeeld een heel andere wedstrijd geworden als Sparta Rotterdam de strafschop bij een 1-1 stand wel had benut.

Maar dat gebeurde niet, en Feyenoord won. Zoals zo vaak dit seizoen. Het ziet er erg goed uit voor de Rotterdammers. Het resterende programma is zeker niet het zwaarste van de top vijf. RKC is misschien wel de zwaarste tegenstander. Toch start Feyenoord als favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account