Voorbeschouwing Feyenoord – SC Cambuur (10-11-2022)

Hoewel PSV in Amsterdam won en daarmee de koppositie van Ajax overnam, was Feyenoord misschien wel de grote winnaar van de speelronde.

Omdat concurrenten AZ en FC Twente punten lieten liggen, klom Feyenoord naar plek drie, met evenveel verliespunten als koploper PSV. Bij een zege op SC Cambuur komt Feyenoord dus op gelijke hoogte met PSV. De Rotterdammers hebben bovendien slechts een verliespunt minder dan Ajax, de virtuele koploper.

Feyenoord zit wellicht nog een beetje op een roze wolk na de zege op Lazio. Vorig weekend werd in Volendam makkelijk met 2-0 gewonnen. FC Volendam is natuurlijk heel iets anders dan Lazio, maar Feyenoord zit in een lekkere flow.

Het spel mag dan lang niet altijd oogstrelend zijn en de ploeg zal vast nog in een opbouwfase zitten, als je na meer dan een derde van de competitie meedoet om de titel, doe je het als Feyenoord zijnde gewoon goed.

De slechte periode van SC Cambuur

Bij SC Cambuur gaat het een heel stuk minder. Na de knappe zege op PSV van begin oktober is er nog maar een puntje gepakt. En misschien nog wel belangrijker, er is niet meer gescoord. Zonder doelpunten wordt het heel lastig om punten te pakken.

Cambuur staat met acht punten voorlaatste, en heeft voor de winterstop met deze wedstrijd en de derby tegen sc Heerenveen nog twee zware duels voor de boeg. Het zou een klein wonder zijn als Cambuur de zege gaat pakken in Rotterdam. Dat is in de historie nog nooit voorgekomen. Acht ontmoetingen in de eredivisie, acht zeges voor Feyenoord.

Het is een veilige en bovenal verstandige keuze om in te zetten op een nieuwe zege voor Feyenoord. Natuurlijk blijft het voetbal, maar het spel van Cambuur en het gebrek aan scorend vermogen maken de kans op een stunt wel erg klein.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account