Voorbeschouwing Feyenoord – sc Heerenveen (13-08-2022)

Ook trainer Arne Slot van Feyenoord had de ruime overwinning van zijn ploeg bij Vitesse (5-2) niet verwacht. De nieuwelingen van Feyenoord lieten zich in Arnhem meteen zien.

Danilo (overgekomen van Ajax) scoorde twee keer, Dilrosun maakte er één en Pools international Szymanski strooide met passjes en gaf twee assists. Na een matige voorbereiding en met een vrijwel compleet nieuw team was de zege een aangename verrassing voor Feyenoord.

Zeker nadat Dilrosun en Walemark van flank hadden gewisseld, ging het aanvallend gezien lopen. Of dit een enkele Rotterdamse zwaluw is geweest, zal de komende weken moeten blijken.

Ook de tweede tegenstander in het nieuwe seizoen, Heerenveen, is op papier niet eenvoudig. Weliswaar speelt Feyenoord thuis in de traditioneel goed gevulde Kuip, Heerenveen is in het verleden vaak een lastige tegenstander geweest.

‘Prestatie van sc Heerenveen’

Ook sc Heerenveen zorgde in de eerste competitiewedstrijd voor een prestatie. De Friezen openden vrijdagavond het nieuwe seizoen in de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Sparta. In de voorbeschouwing van vorige week stond dat de kans klein was dat die wedstrijd net zo saai zou verlopen als vorig seizoen. Toch werd de bloedeloze 0-0 door beide teams dunnetjes over gedaan.

Heerenveen heeft dus iets goed te maken, en op dat vlak is een uitwedstrijd tegen Feyenoord misschien wel fijn. Het is namelijk niet zo dat de Rotterdammers (koploper na speelronde 1) ineens topfavoriet voor de landstitel zijn. Het nieuwe Feyenoord moet nog ingespeeld raken en dat gaat met vallen en opstaan.

Toch is Feyenoord komende zaterdag favoriet tegen sc Heerenveen. Kwalitatief is de selectie beter en aanvallend is Feyenoord gevaarlijk, met behalve Dilrosun, Walemark en Danilo ook nog Idrissi en Jahanbakhsh op de bank.

Een Friese zege zou een verrassing zijn. Maar het is nog vroeg in het seizoen, en dan is er altijd nog een hoop mogelijk.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account