Voorbeschouwing Feyenoord – Sparta Rotterdam (11-09-2022)

De eerste van zes Rotterdamse derby's van dit seizoen. En het belooft op voorhand een meer dan aardige wedstrijd te worden.

Sparta Rotterdam doet het namelijk meer dan behoorlijk dit seizoen. Het contrast met een seizoen eerder is groot. Toen stevende Sparta af op degradatie, maar na een sterke eindsprint onder de nieuwe trainer Maurice Steijn werd het vege lijf gered. De goede lijn wordt vooralsnog gewoon doorgetrokken.

Na de 4-0 overwinning van afgelopen weekend op FC Volendam is Sparta terug te vinden op de zevende plaats. Twee keer werd er gewonnen, tweemaal verloren en één keer gelijkgespeeld. Bij vlagen laten de Rotterdammers (noord) prima voetbal zien.

En met de Japanner Koki Saito heeft Sparta er een publiekstrekker bij. Hij spreekt geen Engels en Nederlands, maar met zijn voeten spreekt de huurling van Lommel SK voorlopig prima.

Nummer 2 Feyenoord

Feyenoord leek zaterdagavond tegen een zeperd aan te lopen tegen Go Ahead Eagles. Binnen het kwartier stonden de Rotterdammers met 2-0 achter. Uiteindelijk won Feyenoord met 4-3, waarmee PSV op de ranglijst werd gepasseerd. Feyenoord heeft 13 punten uit 5 wedstrijden en is de eerste achtervolger van koploper Ajax.

Met de topper tegen PSV van een week later op het programma zal trainer Arne Slot hameren op scherpte. Feyenoord heeft bovendien een vermoedelijk zware trip naar Rome achter de rug, waar drie dagen voor de ontmoeting met Sparta tegen Lazio Roma werd gespeeld.

Het belooft zondag zeker geen walk-over te worden voor Feyenoord. Sparta heeft vertrouwen vanwege de resultaten én het goede spel. En Feyenoord is nog altijd best wisselvallig.

Goede momenten worden afgewisseld met matig spel. En als Feyenoord zondag net zo begint als tegen Go Ahead Eagles, wordt het een zware middag.

Gezien het thuisvoordeel en het feit dat het een derby is, zal Feyenoord scherp zijn. En daarom als favoriet starten.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account