Voorbeschouwing Feyenoord – Vitesse (28-05-2023)

Feyenoord en Vitesse troffen elkaar ook in de eerste speelronde. Toen won Feyenoord met 5-2 en vermoedde niemand dat het de start was van een campagne die de Rotterdammers de titel op zou leveren.

Dat Vitesse een moeizaam seizoen tegemoet zou gaan, was toen al wel duidelijk. Uiteindelijk is het met een sisser afgelopen en eindigen de Arnhemmers in de onderkant van de middenmoot.

Nog altijd te laag voor een ploeg met de status van Vitesse, maar gezien de voorbije negen maanden geen wonder.

Vitesse is de laatste weken best aardig op dreef, met als uitschieter de 6-0 overwinning op FC Groningen. Altijd goed voor het vertrouwen en misschien zit er wel een resultaat in als ze Feyenoord in De Kuip treffen.

Feyenoord is al kampioen en kan het lastig hebben om de motivatie op te brengen. Aan de andere kant, De Kuip zit altijd vol en als speler zou je alleen al voor het publiek vol gas geven.

Voor de eer en de premie

Voor Feyenoord en Vitesse staat er niks meer op het spel. Of bijna niks, want je voetbalt nog altijd voor de eer en de wedstrijdpremie. Aan de kant van de Rotterdammers kan Santiago Giménez nog topscorer worden. Hij moet er minstens drie maken om op gelijke hoogte met Douvikas te komen, wat een zware (of haast onmogelijke) klus is.

Verder is het de vraag of het de laatste thuiswedstrijd van trainer Arne Slot gaat worden. Hij weigert te antwoorden op vragen hierover, wat de twijfel over een langer verblijf in Rotterdam alleen maar doet toenemen.

Het wordt zondag genieten in De Kuip. De weersomstandigheden zitten mee, bij Feyenoord en Vitesse overheerst de vrolijkheid en beide teams kunnen zonder druk spelen. Dit zijn vaak de leukste wedstrijden.

Feyenoord is als kampioen uiteraard favoriet. Kijk niet vreemd op als er een 5-3 of iets dergelijks uitrolt.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account