Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Ajax (06-08-2022)

Een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Dat zou in principe moeten lukken voor de landskampioen. Als je dit een maand of twee geleden had gezegd, had niemand je vreemd aangekeken.

Toch kan het zaterdagavond een heet avondje worden in Limburg. Bij Fortuna is er een hoop veranderd en Ajax heeft niet de beste generale repetitie gehad door met 5-3 te verliezen van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Fortuna Sittard stond in de zomer volop in het nieuws. Eén man was daarvoor verantwoordelijk en dat is de Turkse topspits Burak Yilmaz. Hij werd verrassend aangetrokken door de Limburgers, vooral dankzij voorzitter Işıtan Gün.

Het was nog even spannend of Yilmaz op tijd speelgerechtigd zou zijn, maar het papierwerk is klaar, waardoor de 71-voudig international zijn debuut kan maken. Behalve Yilmaz werd een hele batterij aan spelers aangetrokken.

Daarbij onder meer de Braziliaanse Duitser Rodrigo Guth, doelman Ivor Pandur uit Kroatië en de Portugese verdediger Ivo Pinto. De voorbereiding van de Limburgers was redelijk tot goed, hoewel dit natuurlijk lang niet alles zegt.

Herstel na zeperd?

De nieuwe trainer van Ajax, Alfred Schreuder, zei na de verloren wedstrijd tegen PSV tevreden te zijn over wat hij had gezien. Diep van binnen zal hij toch iets anders voelen. Vijf tegentreffers is niet best, en behalve de verdediging zag ook doelman Jay Gorter er meerdere keren niet goed uit. Ajax zal zich zo snel mogelijk willen herstellen.

Dan is een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard niet de meest ideale start. Gesteund door het fanatieke publiek en aanjager Yilmaz zal Fortuna er vol in gaan. Natuurlijk is Ajax nog altijd favoriet, maar als er ooit een moment is geweest om een gokje te wagen, is dit het.

Misschien krijgt Fortuna Sittard wel dé kans om Ajax weer eens te verslaan. De laatste keer dat dit gebeurde was trouwens in het seizoen 1999/2000.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account