Voorbeschouwing Fortuna Sittard – FC Utrecht (02-09-2022)

Op speelronde vijf een heuse zes punten wedstrijd in Sittard? Het lijkt er wel een beetje op, want bij beide ploegen is een crisis nabij.

Om te beginnen Fortuna Sittard. Na de komst van de Turkse topspeler Burak Yilmaz leek het een prachtig seizoen voor Fortuna te kunnen worden. Yilmaz laat zich inderdaad gelden. Hij scoort (ondertussen al drie keer), maar zou ook de opstelling bepalen en een hand hebben gehad in het ontslag van Sjors Ultee.

Dit werd ontkracht door het bestuur van Fortuna, maar waar rook is, is vaak ook vuur te vinden. Al is het maar een klein beetje.

FC Utrecht is ambitieus. Aansluiting met de topploegen is dit seizoen het doel. Twee punten uit vier wedstrijden is voorlopig de realiteit. En een morrende aanhang. ‘Schaam je kapot’ werd er afgelopen weekend tegen Ajax geroepen.

Het verloren duel tegen de Amsterdammers was misschien een beetje ingecalculeerd. Vooral in de wedstrijden daarvoor heeft FC Utrecht te weinig laten zien en veel te veel kansen gemist.

Druk er vol op

De realiteit is dat één van de twee ploegen na vrijdagavond in crisis zit. Voor Fortuna Sittard zou een puntje nog wel ok zijn, bij FC Utrecht zal nieuw puntverlies als een nederlaag aanvoelen.

Trainer Henk Fraser is er veel aan gelegen om vrijdag te winnen in Sittard. Niet alleen om het publiek rustig te krijgen, maar ook voor zijn eigen positie. De voorzitter van FC Utrecht zei na Ajax ‘het volste vertrouwen’ in Fraser te hebben. Dat deze woorden gevaarlijk zijn, is in het verleden al vaak bewezen.

Voor de neutrale toeschouwer zal het vrijdagavond smullen worden in Sittard. Een strijd tussen twee goede spitsen, Yilmaz en Dost.

Twee teams die de punten heel hard nodig hebben. En een wedstrijd die vooraf geen favoriet kent.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account