Voorbeschouwing Fortuna Sittard – FC Volendam (02-10-2022)

Fortuna Sittard tegen FC Volendam is een wedstrijd waar beide ploegen naar uit zullen kijken, maar ook een beetje zullen vrezen.

Zowel Fortuna als Volendam kan het zich namelijk niet veroorloven om te verliezen. Het is een duel tussen de nummers 16 en 15 van de eredivisie. Volendam heeft een punt meer dan Fortuna Sittard.

De Limburgers openden het seizoen met vijf nederlagen, waarna er een punt werd gepakt bij NEC en gewonnen werd van Excelsior. Met deze ontmoeting en duels tegen Vitesse en RKC Waalwijk voor de deur is dit een uitgelezen kans voor Fortuna Sittard om door te pakken en afstand te nemen van de onderste plekken. Het zou alleen al lekker zijn voor de rust in en rond de club.

De invloed van sterspeler Burak Yilmaz komt wekelijks terug, en vorige week gaf de Turks-Nederlandse clubeigenaar nog een interview aan VI, waarin hij aangaf te begrijpen dat supporters het soms anders willen zien, maar dat zonder zijn steun Fortuna niet in de eredivisie zou spelen.

FC Volendam

Van dat soort zaken heeft FC Volendam geen last. Volendam weet dat het dit seizoen moet zien te overleven in de eredivisie. Nu is het natuurlijk nog heel vroeg in het seizoen, maar vooralsnog staan de Volendammmers (net) op een veilige plek.

De selectie is vrijwel volledig fit, en met spelers als Carel Eiting, Robert Mühren en Daryl van Mieghem kan Volendam in aanvallend opzicht zeker iets uitrichten. Mühren, die in de Keuken Kampioen Divisie altijd het net wist te vinden, heeft in zijn laatste twee duels gescoord. Met zijn vertrouwen komt het dus langzaam maar zeker weer goed.

Fortuna Sittard en FC Volendam zijn geen ploegen die volledig naar achteren zullen leunen. Hoewel het een degradatiekraker is, zal het leuk worden om naar te kijken.
Maar wie als favoriet start, is niet te zeggen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account