Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Feyenoord (26-02-2023)

Feyenoord zal met een goed gevoel naar Sittard afreizen. Eindelijk werd een topwedstrijd gewonnen.

Moeizaam was het wel tegen AZ, maar de winnende goal in de laatste minuut liet De Kuip ontploffen. Feyenoord zette hiermee een directe concurrent voor de landstitel op vijf punten achterstand.

En na gelijke spelen tegen Ajax, Twente en PSV was het voor de Rotterdammers lekker dat de punten niet opnieuw gedeeld moesten worden. Het is nog een eind naar speelronde 34, maar Feyenoord heeft alles in eigen hand. De eigen wedstrijden winnen en dan kan het kampioenschap gevierd worden.

Dit klinkt eenvoudig, maar de praktijk is natuurlijk anders. Vrijwel iedere wedstrijd is moeilijk, en supporters van Feyenoord weten maar al te goed dat er geen garanties zijn.

Fortuna Sittard is bijvoorbeeld meermaals een lastige horde gebleken. Nu zeggen vorige seizoenen niks over de komende editie, maar Fortuna is geen ploeg die onderschat mag worden.

Topscorer Yilmaz

Het aantrekken van Burak Yilmaz is tot nu toe een gouden zaak gebleken. De Turkse topper heeft al negen keer gescoord en is de grote aanjager van het team. Mede dankzij hem staat Fortuna Sittard in de middenmoot wat voor de Limburgers prima is.

Helemaal veilig is Fortuna nog niet, maar de kans is groot dat ze volgend seizoen wederom op het hoogste niveau mogen spelen. Voor Feyenoord wordt het zondag zeker geen eenvoudig potje in Limburg.

Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge duel in Rotterdam in 1-1. Dat was in oktober, toen Feyenoord nog zoekende was naar de juiste vorm én samenstelling van de ploeg.

Zondag keert aanvoerder Orkan Kökçü terug na een schorsing. Tegen AZ speelde Javairô Dilrosun op zijn plek, of hij naar de bank verhuist of voorin een basisplek krijgt, zal komende week blijken.

Feyenoord heeft voorin veel kwaliteit, en is dan ook favoriet om van Fortuna Sittard te winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account