Voorbeschouwing Fortuna Sittard – PSV (15-01-2023)

Het gemis van Cody Gakpo. Daar ging het voorafgaand aan de hervatting van PSV tegen Sparta Rotterdam over. Na afloop van dit duel (0-0) was het gespreksonderwerp nummer 1.

En waarschijnlijk wordt ook deze week gedomineerd door gesprekken over Gakpo, en hoe je het gemis van de vedette kunt opvangen. Trainer Ruud van Nistelrooij heeft daar zelf ook een rol in gespeeld, door in de pers te verkondigen dat het een groot gemis is. Natuurlijk heeft hij gelijk, maar voor het vertrouwen van een ploeg is dit misschien niet zo goed.

Zondagmiddag volgt een nieuwe kans om dat vertrouwen een beetje op te vijzelen. De tegenstander is Fortuna Sittard. De Limburgers verloren afgelopen weekend tamelijk kansloos en teleurstellend van Go Ahead Eagles, in eigen huis nota bene.

Fortuna Sittard staat op de dertiende plaats in de eredivisie. De voorsprong op de onderste ploegen is nog niet groot, dus comfortabel is de situatie in Sittard allerminst.

PSV moet winnen

Als PSV kampioen wil worden, moeten dit soort wedstrijden gewonnen worden. Zeker nu er vijf kandidaten voor de titel zijn. Op papier is PSV, ondanks het vertrek van Gakpo, vele malen beter dan Fortuna.

Alleen is Fortuna een aparte ploeg. Het is een beetje een vreemdelingenlegioen, dat ook heel aardig kan voetballen. Dat hebben meerdere tegenstanders dit seizoen al ervaren.

Voor PSV staat er bovendien flink wat druk op de wedstrijd. Nieuw puntverlies kan eigenlijk niet, zeker niet in een wedstrijd tegen een opponent die duidelijk minder is.

Het is de vraag met wie Van Nistelrooij in de spits begint. Tegen Sparta werden er nauwelijks kansen gecreëerd. De kracht van Sparta of de zwakte van PSV? Na zondag zal hierover meer duidelijk zijn.

Als je gaat inzetten is PSV natuurlijk het eerste waar je aan denkt. Een gelijkspel is echter ook niet ondenkbaar.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account