Voorbeschouwing Fortuna Sittard – SC Cambuur (20-08-2022)

Met een batterij nieuwe spelers en vooral de Turkse vedette Burak Yilmaz zou Fortuna Sittard misschien wel één van de verrassingen van het nieuwe eredivisieseizoen worden.

Daar is nu nog geen sprake van. In Sittard wacht men na twee wedstrijden zelfs nog op de eerste punten. Tegen Ajax was het in eigen huis nog bemoedigend, met een 2-3 nederlaag. Uit bij FC Twente was het niet best, met een 3-0 nederlaag tot gevolg.

Tegenstander SC Cambuur maakt qua resultaten nog niet echt indruk. Eén punt uit twee wedstrijden, met een doelsaldo van 0 doelpunten voor en 2 tegen. Denk niet dat SC Cambuur geen kansen creëert. Trainer Henk de Jong ziet zijn ploeg kans na kans missen, zeker in de openingswedstrijd tegen Excelsior.

Met spitsen als Uldrikis en invaller Boere zullen die kansen er ooit een keer in gaan vliegen. Aan de andere kant is de Portugese doelman Virgínia een echte versterking. Tegen FC Utrecht was hij de sterkste man bij Cambuur.

Eerste Limburgse zege

Voor Fortuna Sittard is de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur hét moment om de eerste zege van het seizoen te boeken. Er komen belangrijke weken aan, met aardig wat wedstrijden tegen andere ploegen die vermoedelijk in het rechterrijtje zullen eindigen, dan is een eerste zege altijd welkom.

Reken er maar op dat Fortuna er vol ingaat. Mats Seuntjens kraakte zijn ploeg na afloop, en had het onder meer over een gebrek aan instelling. Het team zal daar toch op willen reageren.

SC Cambuur speelt na Fortuna achtereenvolgens tegen AZ en Ajax. Daarom zullen ze het in Friesland ook zeker niet erg vinden om 1 of meer punten te pakken tegen Fortuna Sittard.

Gezien het spel van Cambuur zal het een open wedstrijd worden, die qua resultaat werkelijk alle kanten op kan vallen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account