Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax (02-04-2023)

Ajax-trainer John Heitinga gelooft nog in het kampioenschap. Dat moet hij natuurlijk ook wel zeggen, of hij het ook echt denkt is een ander verhaal.

In ieder geval zit er voor Ajax maar één ding op, en dat is alle wedstrijden winnen. Dat gaat met nog onder meer PSV, Twente en AZ op het programma niet meevallen. Maar onmogelijk is het ook niet. De eerste die aan de zegekar moet worden gebonden is Go Ahead Eagles.

Je mag Go Ahead toch wel een van de verrassingen van het seizoen noemen. De club staat op een keurige elfde plaats en heeft nog maar een punt of vijf nodig om zeker te zijn van handhaving. Dat gaat in de acht resterende wedstrijden wel lukken.

Toch valt het te verwachten dat Ajax zondagmiddag een zege gaat boeken. Tot de nederlaag tegen Feyenoord was de regerend landskampioen aan een uitstekende reeks bezig.

En ook in de Klassieker tegen Feyenoord werd er zeker niet slecht gespeeld. Dat goede gevoel zal toch niet ineens weg zijn.

Voordeel voor Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft wel een mooie troef. Het heeft namelijk helemaal niks te verliezen. Go Ahead hoeft niet te vechten tegen degradatie. Alles wat er nu nog bijkomt is pure bonus. Ze kunnen vrijuit spelen tegen Ajax en dat kun je zeker als voordeel zien.

Ajax zal op zijn hoede moeten zijn om niet tegen een zeperd aan te lopen. Eén nederlaag en de titelaspiraties kunnen definitief worden opgeborgen.

Ajax mist zondag alleen de geblesseerde verdediger Devyne Rensch. Ook bij Go Ahead Eagles zijn er nauwelijks personele problemen. Alles is aanwezig om er een mooi duel van te maken.

De Adelaarshorst is altijd sfeervol, zeker nu het zo lekker draait bij Go Ahead. Maar Ajax zou niet in de problemen mogen komen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account