Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Excelsior (29-10-2022)

  • Match header module: Select

Twee ploegen die voor de buitenwacht misschien een beetje een kleurloos seizoen draaien, maar zeker niet tegenvallen.

Go Ahead Eagles staat met tien punten net boven de streep. Er moet wel worden gezegd dat de eerste vijf wedstrijden verloren gingen. Daarna is de ploeg ongeslagen gebleven, met twee overwinningen en vier gelijke spelen. De laatste remise, afgelopen weekend tegen NEC, was zuur. Diep in blessuretijd maakte NEC de 3-3.

Excelsior begon juist uitstekend aan het seizoen, met twee overwinningen. Dit werd gevolgd door een wat mindere fase, maar Excelsior won vorig weekend wel met 2-1 van AZ.

Daardoor is de ploeg van Marinus Dijkhuizen opgeklommen naar de tiende plaats op de ranglijst. Voor Excelsior is dit een prima positie. Nu staat het in het rechterrijtje nog dicht op elkaar. Zo gaat Go Ahead bij een overwinning over Excelsior heen.

Alle ballen op Edvardsen

Allemaal is misschien wat overdreven, maar de Noorse spits is de laatste weken wel lekker op dreef. Hij heeft vijf keer gescoord, en is daarmee clubtopscorer. Excelsior heeft niet iemand die doelpuntenmachine kan worden genoemd.

Op dat vlak is het voor de Rotterdammers spijtig dat er geen waardig opvolger voor Thijs Dallinga is gevonden. Een voordeel is dan weer dat er veel spelers zijn die doelpunten kunnen maken. Excelsior heeft toch al 14 keer het net weten te vinden.

De defensie staat wat minder. Na FC Volendam is Excelsior de ploeg met de meeste tegengoals. Het gaat ook best hard als je met 6-1 van PSV verliest en met 7-1 van Ajax.

Go Ahead Eagles – Excelsior is een belangrijke wedstrijd. Zeker Go Ahead Eagles ziet de concurrentie dichterbij komen als er wordt verloren. Excelsior kan bij een zege afstand nemen van de onderste regionen.

Hoe het aanstaande zaterdag gaat aflopen? Knappe jongen die dit nu al kan voorspellen. Inzetten op meer dan/minder dan doelpunten lijkt ons het meest verstandig.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account