Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – FC Emmen (18-09-2022)

Feest was het afgelopen vrijdag in Volendam. Althans, bij een klein gedeelte van het publiek. Go Ahead Eagles pakte na 5 nederlagen in de zesde wedstrijd van het seizoen de eerste punten.

Het werden er meteen drie, na een 2-3 zege bij FC Volendam. Zondag staat meteen de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. Ook FC Emmen is namelijk een concurrent in de vermoedelijke strijd tegen degradatie.

FC Emmen begon redelijk goed aan het seizoen, maar na drie opeenvolgende nederlagen staat de ploeg van Dick Lukkien op de vijftiende plaats, met slechts vier punten. De nederlaag van afgelopen weekend tegen Excelsior was pijnlijk, omdat de winnende treffer diep in blessuretijd viel.

Nog vervelender voor FC Emmen was de blessure van verdediger Jeff Hardeveld. Voor de derde keer in zijn carrière liep hij een zware knieblessure op.

Duel om zes punten

Hoewel het nog vroeg in het seizoen is, kan je dit gerust een zespuntenwedstrijd noemen. Deze duels gaan aan het eind van de rit het verschil. Go Ahead Eagles zal het goede gevoel vast willen houden. Een nieuwe zege zorgt niet alleen voor aansluiting met de middenmoot, maar vooral voor een hoop vertrouwen.

Voor FC Emmen is het juist andersom. Drie nederlagen op rij, een nieuwe verliesbeurt zorgt misschien voor een negatieve spiraal. Hoewel ze bij FC Emmen wel gewend zijn aan langere periodes zonder overwinning.

Omdat de interlandbreak eraan komt zullen Go Ahead Eagles en FC Emmen nog meer dan anders willen winnen. Dan ga je de komende twee weken toch met een lekkerder gevoel naar het trainingsveld. Mooi zal het waarschijnlijk niet worden, maar strijd gaat er volop geleverd worden. Met welke ploeg als favoriet?

Dit zijn lastige wedstrijden om te voorspellen. Gezien het thuispubliek kan je Go Ahead Eagles misschien heel licht het voordeel geven.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account