Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – FC Groningen (07-05-2023)

De kans is groot dat 7 mei 2023 een zwarte dag wordt in de geschiedenis van FC Groningen. De ploeg waar iedere topclub met klamme handjes naartoe ging, is dit seizoen een schim van die reputatie.

Vooral na de winterstop was het huilen met de pet op. Degradatie zit er al maanden aan te komen en waarschijnlijk is het na zondagmiddag een feit. FC Groningen moet de resterende vier wedstrijden winnen, en hopen dat Excelsior of FC Emmen de laatste vier duels verliest.

Niets is onmogelijk, maar als je het spel van FC Groningen bekijkt, lijkt degradatie onafwendbaar.

De laatste keer dat dat gebeurde was in 1998. Toen keerde Groningen na twee seizoenen weer terug op het hoogste niveau. Voorlopig houden de spelers van FC Groningen nog een heel dun koordje vast.

Na een zege op Go Ahead Eagles kan het koord een stukje dikker worden, afhankelijk van de andere resultaten.

Go Ahead zonder druk

Tegenstander Go Ahead Eagles kan niet meer degraderen. Een knappe prestatie van de ploeg van René Hake. Voor Go Ahead kan er zelfs nog een mooi toetje komen. De achterstand op de achtste plaats bedraagt slechts twee punten.

Het zou een enorme stunt zijn als de play-offs voor Europees voetbal worden gehaald. Niet dat dat moet, voor de ploeg uit Deventer is het seizoen al geslaagd. Vergeet niet dat Go Ahead na vijf speelronden puntloos onderaan stond en een van de gedoodverfde degradanten was. Het is heel anders gelopen.

FC Groningen moet winnen. Is dat realistisch? Nee, eigenlijk niet. Het spel is vaak niet om aan te zien. Je kunt niet anders dan concluderen dat de kwaliteit van de spelers niet goed genoeg is voor de eredivisie.

Het zou een wonder zijn als Groningen zich handhaaft. Wonderen bestaan, alleen niet voor dit FC Groningen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account